Coronavirus în Italia: 5 regiuni din Zona Galbenă vor trece în Zona Portocalie și o provincie va trece în Zona Roșie

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, va semna în această seară de luni, 9 noiembrie 2020, o ordonanță prin care va trece 5 regiuni din Zona Galbenă în Zona Portocalie, informează Sky TG24. Modificările vor intra în vigoare începând de miercuri, 11 noiembrie.

Potrivit sursei citate, Corpul de Control care monitorizează pandemia în diferitele zone ale Italiei a stabilit ca regiunile Abruzzo, Umbria, Basilicata, Liguria și Toscana să treacă de la Zona Galbenă la cea portocalie, modificând astfel nivelul de urgență. Tot de miercuri, și provincia autonomă Bolzano va deveni zonă roșie, în timp ce Alto Adige a decis în autonomie să schimbe culoarea din galben direct la roșu începând de astăzi, mai scrie sursa citată.

Așadar, în urma acestor modificări, zonele vor fi împărțite după cum urmează:

  • Zona Roșie: Lombardia, Piemont, Calabria, Valle d’Aosta și Provincia Autonomă Bolzano. În această zonă sunt impuse restricțiile cele mai severe prin care se poate ieși din casă doar cu declarația pe propria răspundere și cu un motiv întemeiat, sunt închise multe activități comerciale precum baruri, restaurante și magazine care nu sunt de primă necesitate, iar școala se face în modalitate online, de acasă. Este interzisă, de asemenea, deplasarea între localități sau intrarea în/ieșirea din aceste regiuni fără motiv întemeiat.
  • Zona Portocalie: Puglia, Sicilia, Abruzzo, Liguria, Umbria, Toscana și Basilicata. Sunt închise barurile și restaurantele, dar magazinele rămân deschise. Școala online este prevăzută doar pentru elevii de liceu și studenți la universitate. Deplasările în interiorul localităților sunt permise, dar nu este permisă în schimb ieșirea din localitatea de rezidență sau domiciliu și este interzisă intrarea în/ieșirea din aceste regiuni.
  • Zona Galbenă: Veneto, Provincia autonoma di Trento, Friuli-Venezia Giulia, Emilia-Romagna, Sardegna, Marche, Molise, Lazio și Campania. În aceste regiuni se aplică restricții mai lejere, barurile și restaurantele fiind deschise până la ora 18:00, iar magazinele sunt deschise toată ziua. Centrele comerciale sunt închise în timpul weekendului și este posibilă deplasare între localități și regiuni din această zonă.

Conform datelor publicate astăzi de Ministerul Sănătății din Italia, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în această țară 25.271 de cazuri noi de infecție cu un număr total de 147.725 de teste efectuate. Numărul deceselor a ajuns la 41.750, cu 356 mai multe decât ieri, în timp ce persoanele internate la Terapie Intensivă sunt 2.849 la ora actuală, în creștere cu 100 față de ieri.

Persoanele actualmente pozitive la COVID-19 în Italia sunt 573.334 în total, cu o creștere de 14.698 în ultima zi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI