Coronavirus în Italia, numărul cazurilor noi este în creștere. Vârsta medie a celor infectați a scăzut la 35 de ani

Marți, 18 august, au fost raportate în Italia un număr de 403 cazuri noi de coronavirus și 5 decese. Au fost efectuate peste 20.000 de teste în ultimele 24 de ore, iar vârsta medie a persoanelor infectate a scăzut la 35 de ani. Francesco Boccia, ministrul pentru afaceri regionale, face un apel la toți cei care intenționează să părăsească țara cu scopul de a petrece vacanța peste hotare: „Rămâneți în Italia!”

Numărul cazurilor pozitive a crescut față de ieri când s-au înregistrat 320. Cele mai multe persoane infectate au fost raportate în regiunile Veneto (60), Lombardia (50) și Lazio (43). Valle d’Aosta este astăzi singura regiune italiană fără niciun caz de Covid-19.

Multe dintre cazurile înregistrate sunt „de import”, adică persoane care sosesc din afara granițelor Italiei, inclusiv din țara noastră. „Patru cazuri noi în Arezzo – scriu cei de la Corriere di Arezzo – pozitivi la coronavirus după călătoriile în Grecia și România. O femeie în vârstă de 67 de ani care s-a întors din România este în izolare la domiciliu, asimptomatică.”

În ultima lună, conform ultimului raport publicat de Istituto Superiore di Sanità, media de vârstă a celor infectați în Italia a scăzut la 35 de ani, practic la jumătate din media de vârstă care se înregistra în lunile martie-aprilie.

Numerele vorbesc de la sine: 14,8% dintre cazuri sunt cuprinse între 0-18 ani, în timp ce marea majoritate, 56,4%, au între 19 și 50 de ani. 18,9% sunt în grupul de vârstă 51-70 și doar 9,92 la sută au peste 70 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De la începutul pandemiei, în Italia, una dintre țările cele mai afectate din lume, s-a înregistrat un număr de 254.636 persoane infectate cu Sars-cov-2, din care 35.405 și-au pierdut viața.

@rotalianul