Coronavirus în Italia: cel mai mic număr de cazuri noi, comparabil cu primele zile ale pandemiei

Autoritățile italiene au raportat marți, 23 iunie, doar 22 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mic număr anunţat în ultimele patru luni, comparabil cu cel al primelor zile ale epidemiei de COVID-19, care a izbucnit în această ţară la sfârşitul lunii februarie.

Agenţia de Protecţie Civilă italiană a anunțat printr-un comunicat de presă că numărul total al infectărilor a urcat la 238.833, iar bilanţul deceselor a crescut cu 18 victime şi a ajuns la 34.675.

Numărul deceselor anunţate marţi este cel mai mic raportat de autorităţi după data de 2 martie.

Numărul cazurilor active a scăzut marți cu peste 1.000 în comparaţie cu ziua de luni şi a ajuns la 19.573. Acest parametru a atins valoarea maximă de 108.000, în data de 19 aprilie.

Italia este una dintre ţările care au fost cel mai grav afectate de pandemia de COVID-19.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primul caz de transmitere locală a fost anunţat în Italia în data de 20 februarie. Pe 26 februarie, Italia avea 76 de cazuri noi, iar acest număr a crescut brusc la 252 în ziua următoare şi a cunoscut apoi o creştere dramatică până la sfârşitul lunii martie.

Autorităţile de la Roma au decretat carantină naţională la începutul lunii martie şi primele măsuri de relaxare a restricţiilor au fost adoptate gradual la începutul lunii mai.

Autorităţile medicale italiene au tras însă un semnal de alarmă în privinţa pericolelor legate de apariţia celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus în Italia, după relaxarea generală a populaţiei locale, care nu pare să se mai teamă de infectarea cu SARS-CoV-2.

„Nu putem să excludem un nou val la toamnă”, a precizat Massimo Galli, specialist în maladii infecţioase la spitalul Sacco din Milano. După părerea sa, este încă prea devreme pentru ca italienii să renunţe la măştile sanitare.