Coronavirus în Italia, infectată o fetiță română de numai două luni

O fetiță de origine română, în vârstă de numai două luni, pozitivă la coronavirus, a fost internată la secția de pediatrie-boli infecțioase a spitalului Policlinico Federico II din Napoli, scrie Il Mattino.

Fetița este născută prematur, are doar trei kilograme și jumătate. Tușește și are unele dificultăți de respirație, dar momentan nu are nevoie de ventilație mecanică pentru alimentarea cu oxigen, au declarat medicii de la secția de boli infecțioase.

Bebelușul a fost transferat în timpul nopții de la Spitalul Santobono unde i s-a făcut testul pentru Covid-19. După ce s-a descoperit că fetița este pozitivă la coronavirus i s-au făcut analizele necesare și mamei, care așteaptă acum rezultatul.

„Una dintre probleme – a explicat medicul Alfredo Guarino – este că mama vorbește foarte puțin limba italiană, nu este ușor să avem informații clare de la ea. A făcut și ea testul, iar acum așteptăm rezultatele.”

Fetița este sub tratament în secția pediatrie-boli infecțioase, unde un alt copil pozitiv la coronavirus a fost internat în urmă cu câteva zile, dar care se simte deja mult mai bine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20