Coronavirus în Italia: la Roma s-a început testarea unui vaccin pe oameni. 90 de voluntari au făcut injecțiile

Italia a început testarea clinică a unui vaccin împotriva noului coronavirus, în contextul în care mai multe ţări fac eforturi pentru a descoperi un mijloc de a combate agentul patogen. Un număr de 90 de voluntari au făcut astăzi, 24 august, primele injecții, informează La Repubblica.

Experimentul este sub atenta observație a Institutului de Boli Contagioase  Spallanzani din Roma. La selecția pentru voluntari s-au prezentat peste 4.000 de persoane din care au fost alese 90 cu o stare perfectă de sănătate.

Prima persoană care a primit vaccinul pus la dispoziție de compania biotehnologică ReiThera, a fost o femeie în vârstă de 50 de ani care a declarat: „Am încredere în știința italiană și sper ca persoanele din țara mea să fie un pic mai responsabile.”

Vaccinul produs de compania italiană ReiThera se află în prima fază de experimentare și este limitat la un număr de 90 de voluntari cu o stare de sănătate perfectă.

După administrarea care a avut loc astăzi, pentru cei 90 de voluntari vor urma 8 vizite pe parcursul a 7 luni pentru a se verifica dacă vaccinul are sau nu reacții adverse. Jumătate dintre cei 90 de voluntari au între 18 și 55 de ani, iar cealaltă jumătate au peste 65 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dacă totul decurge bine, primele imunizări în rândul populației vor avea loc la primăvara anului viitor. Până atunci, ReiThera poate produce milioane de doze de vaccin.

Directorul științific al Institutului Spallanzani, Giuseppe Ippolito, a declarat:

«A avea un vaccin italian înseamnă a nu fi sclavii altor țări care vor spune „mai întâi eu”. Vom aplica un protocol complex și scrupulos care va garanta securitatea maximă a acestui vaccin.»

@rotalianul