Coronavirus în Italia: Noul model de declarație. Amenzi de până la 2.000 de euro pentru cei care încalcă legea

Declarația pe care cetățenii trebuie să o prezinte autorităților italiene când se deplasează de la domiciliu în această perioadă a suferit modificări, se arată într-o circulară trimisă prefectilor de către șeful Poliției din Italia, Franco Gabrielli, în urma adoptării de către guvern a noului decret cu măsuri suplimentare împotriva răspândirii coronavirusului.

Noul formular poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului de Interne, iar pentru cei care nu dispun de o imprimantă este important de știut că poate fi scris și de mână, respectând întocmai conținutul documentului, informează Corriere della Sera.

În noua formulare a declarației, cetățeanul trebuie să indice domiciliul de reședință și să declare că a luat la cunoștință de măsurile „privind limitarea posibilității de circulație a persoanelor” pe teritoriul național. De asemenea, persoana este obligată să declare că nu este pozitivă la Covid-19. În noua formă a declarației este necesar să fie indicat locul de unde a început deplasarea și destinația acesteia.

Noul model de declarație îl puteți descărca de aici:  nuovo_modello_autodichiarazione_23.03.2020_compilabile.pdf

Guvernul italian anunță amenzi de până la 2.000 de euro pentru cei care încalcă interdicția de a ieși. Iar pentru controale vor fi folosite inclusiv drone, în ajutorul forțelor de ordine. Un număr de 10.000 de amenzi au fost puse doar duminică.

Trimite acest articol și prietenilor tăi
Publicitate