Coronavirus în Italia: Noul model de declarație. Amenzi de până la 2.000 de euro pentru cei care încalcă legea

Declarația pe care cetățenii trebuie să o prezinte autorităților italiene când se deplasează de la domiciliu în această perioadă a suferit modificări, se arată într-o circulară trimisă prefectilor de către șeful Poliției din Italia, Franco Gabrielli, în urma adoptării de către guvern a noului decret cu măsuri suplimentare împotriva răspândirii coronavirusului.

Noul formular poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului de Interne, iar pentru cei care nu dispun de o imprimantă este important de știut că poate fi scris și de mână, respectând întocmai conținutul documentului, informează Corriere della Sera.

În noua formulare a declarației, cetățeanul trebuie să indice domiciliul de reședință și să declare că a luat la cunoștință de măsurile „privind limitarea posibilității de circulație a persoanelor” pe teritoriul național. De asemenea, persoana este obligată să declare că nu este pozitivă la Covid-19. În noua formă a declarației este necesar să fie indicat locul de unde a început deplasarea și destinația acesteia.

Noul model de declarație îl puteți descărca de aici:  nuovo_modello_autodichiarazione_23.03.2020_compilabile.pdf

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Guvernul italian anunță amenzi de până la 2.000 de euro pentru cei care încalcă interdicția de a ieși. Iar pentru controale vor fi folosite inclusiv drone, în ajutorul forțelor de ordine. Un număr de 10.000 de amenzi au fost puse doar duminică.