Coronavirus în Italia: persoanele care se întorc din România și Bulgaria vor fi puse în carantină

Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a anunțat cu puțin timp în urmă pe Twitter că persoanele care vin din România și Bulgaria vor intra în carantină la sosirea pe teritoriul Italiei. „Tocmai am semnat o nouă ordonanță care prevede carantina pentru toți cetățenii care în ultimele 14 zile au fost în România sau Bulgaria. Această măsură este deja în vigoare pentru toate țările din afara UE și non-Schengen”,  a afirmat ministrul.

„Nu am învins încă virusul, el continuă să circule, acesta este motivul pentru care sunt încă necesare măsuri de precauție și atenție”, a concluzionat ministrul.

Decizia autorităților italiene vine pe fondul creșterii constante în ultima lună a noilor cazuri de infectare cu Covid-19 în România.

Ministrul italian al Sănătății a luat decizia la finalul unei întâlniri cu ministrul de Interne și cu alți responsabili din domeniul sănătății.

Citește și precizările făcute de Ministerul Afacerilor Externe din România cu privire la modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Italiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Italia trăiește cea mai mare comunitate de români din afara granițelor, iar mulți dintre aceștia se află în acest moment în România, în vacanța de vară. Măsura anunțată de autoritățile italiene va face ca toți cei care vor să revină în Italia să petreacă 14 zile în carantină.

Distribuie acest articol