Coronavirus în Italia: Sindicatele anunță închiderea stațiilor de benzină începând de miercuri, 25 martie

Mai multe sindicate de sector au anunțat că începând cu seara zilei de miercuri, 25 martie, se vor închide stațiile de distribuire de combustibil pe teritoriul Italiei. „Nu mai suntem în măsură să menținem siguranța sănătății angajaților noștri și nici sustenabilitatea economică a serviciului”, au anunțat reprezentanții sindicatelor Faib (Confesercenti), Fegica (Cisl), Figisc / Anisa (Confcommercio), conform ANSA.

În consecință, multe dintre stațiile de alimentare cu combustibil vor închide începând de miercuri seară. Mai întâi cele de pe autostrăzi și de pe șoselele de centură ale orașelor,  apoi, treptat, toate celelalte, a specificat sursa citată.

Sindicatele italiene consideră că personalul angajat din stațiile de benzină nu a fost protejat nici într-un fel de guvernul acestei țări:

„Vom fi acuzați și vom primi multe săgeți aruncate din fotolii confortabile”, au adăugat sindicaliștii, „dar nu avem cu adevărat nici voința, nici puterea de a explica și a convinge de motivele care stau la baza deciziei noastre. Într-o țară care caută și găsește adesea calea de a declanșa mecanisme de solidaritate, există o categorie de oameni, peste 100.000 în întreaga Italie, care au asigurat până acum fără niciun sprijin de natură economică și fără echipamente sanitare de protecție adecvate, serviciul public esențial pentru distribuirea energiei și a carburanților pentru transportul de mărfuri și persoane. O sută de mii de angajați care au continuat să își desfășoare activitatea (redusă în medie cu 85%), cu riscul sănătății proprii, rămânând acolo unde au fost întotdeauna și unde fiecare cetățean al acestei țări era obișnuit să-i găsească în fiecare zi, adică în mijlocul drumului. Cu siguranță nu suntem eroi, nici îngeri păzitori, dar suntem persoane cu familii pe care trebuie să le protejăm.”

@rotalianul