Coronavirus în Italia: Toți acasă la ora 21:00 și zone roșii obligatorii, noi măsuri posibile luate de guvern

Este așteptat în cursul zilei de astăzi noul decret al Consiliului de Miniștri din Italia care va conține restricții valabile până la data de 4 decembrie, în lupta autorităților de prevenire a răspândirii coronavirusului. Printre principalele prevederi care vor fi prezentate azi în Parlament de premierul Giuseppe Conte se numără limitarea deplasărilor între regiuni, declararea de „zone roșii”, interzicerea deplasărilor după ora 21:00 pe întreg teritoriu național.

Cu siguranță în noul decret va exista măsura blocării deplasărilor interregionale, închiderea muzeelor, învățământ la distanță pentru liceu (și poate pentru clasa a VIII-a), scrie La Repubblica. Închiderea obligatorie a magazinelor la 18:00 este așteptată în zonele cu risc, iar barurile și restaurantele din aceste zone vor rămâne închise. Deplasările vor fi interzise pe teritoriul întregii țări după ora 21:00 (cineva a propus chiar de la 20:00), când se va putea circula doar cu declarație pe propria răspundere și pe motive de muncă și sănătate.

Ministrul italian al sănătăţii a declarat ieri, duminică, 1 noiembrie, că noile date privind contaminările cu noul tip de coronavirus sunt „îngrozitoare” şi că Italia are la dispoziţie doar două zile pentru a aproba restricţii mai severe menite să oprească răspândirea virusului.

Duminică, guvernul central s-a întâlnit cu reprezentanţi ai guvernelor regionale şi partidelor de opoziţie.