Coronavirus: România suspendă toate zborurile din și către Italia

România suspendă toate zborurile din și spre Italia, din cauza epidemiei de coronavirus, au anunțat într-o conferință de presă comună miniștrii de Interne, al Sănătății și al Transporturilor din țara noastră.

„Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni către Italia și dinspre Italia, începând cu 9 martie, ora 12.00, ora României, până în 23 martie 2020, ora 12.00, ora României”, a transmis ministrul de interne Marcel Vela.

„Operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea cetăţenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală”, a mai spus Vela, duminică seara.

Vela a precizat totodată că toate companiile aeriene au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din țările menționate mai sus, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și că pasagerii îşi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe proprie răspundere.

„De asemenea, se va comunica cetăţenilor români faptul că refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracţiune şi se pedepseşte conform Codului Penal, instituindu-se măsura carantinei”, a precizat ministrul de Interne.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ceea ce priveşte punctele de frontieră terestre, cetăţenii români care vin din cele patru state vor fi informaţi că sunt obligaţi fie să intre în carantină pe raza judeţului de graniţă, fie să se izoleze la domiciliu. Vela a mai adăugat că se va permite şi accesul cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport utilizat, dar „sub măsura obligatorie a carantinei”.

„Sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la restricţiile impuse privind interzicerea accesului pe teritoriul României. Se aplică prevederile de mai sus, adaptate după caz, şi pentru transportul maritim sau fluvial. Măsurile adoptate se aplică până pe 23 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei”, a mai spus Marcel Vela în cadrul conferinței de presă.

Gepostet von Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro am Sonntag, 8. März 2020

Distribuie acest articol