Coșmarul unei românce venită în Italia să lucreze la o româncă și obligată apoi să se prostitueze

O femeie română în vârstă de 36 de ani astăzi, dar care a ajuns în Italia în urmă cu 5 ani, plină de speranțe că va avea un loc de muncă decent și posibilitatea unui viitor mai bun. Visele ei însă s-au transformat în coșmaruri atunci când femeia la care lucra ca babysitter și alți doi complici au început să o oblige pe aceasta să se prostitueze.

A sosit în Italia, la Avezzano (Abruzzo) pe data de 25 iulie, 2014 și timp de jumătate de an a lucrat ca babysitter, având grijă de fiica unei femei tot de origine română, Ramona Lăcrămioara Păun. După șase luni însă, femeia s-a trezit din senin că era obligată de femeia la care lucra și de fratele acesteia, Sorinel Tani Păun, să se prostitueze pe străzi.

Începea astfel coșmarul femeii care a durat circa 1 an și 3 luni, timp în care era amenințată cu moartea, bătută, sechestrată și chiar și înfometată. Toate acestea până când victima a găsit curajul să-i denunțe pe cei care o țineau în sclavie, în data de 4 martie 2016. Atunci s-a dat startul unei anchete care, prin intermediul dovezilor adunate de procuratura din Avezzano, a convins de curând judecătorul pentru anchete preliminarii, Guendalina Buccella, să-i trimită în judecată pe Păun Ramona Lăcrămiora, Păun Sorinel Tani și Mitrache Ana Maria pentru proxenetism și sechestru de persoană.

„Mă constrângeau să mă prostituez. În special, mă amenințau fără-ncetare, spunându-mi că dacă nu ieșeam în stradă să mă prostituez, mă vor ucide. Mă băteau, chiar și cu o bâtă metalică (…). Dacă nu câștigam destui bani, nu-mi dădeau de mâncare, nu mă lăsau să ies deloc și mai ales mă băteau și mă amenințau (…)”, a povestit femeia în fața judecătorului, citată de marsica-web.it.

Nu este clar ce rol avea Mitrache Ana Maria în toată această poveste, este posibil să fie concubina lui Sorinel Păun, deci complice, dar cert este că în data de 16 octombrie 2019 toți trei au fost trimiși oficial în judecată și urmează un proces lung în urma căruia se speră că se va stabili concret cum au decurs lucrurile și ce vină are fiecare dintre presupușii proxeneți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI