Coșmarul prin care a trecut Elena, tânăra de 17 ani dispărută în Italia în urmă cu 2 luni. „Bătută și legată”

„Nu a fost vorba despre o dispariție voluntară. Fata a spus că a fost victima unor constrângeri fizice grave și a violenței. A spus că a fost lovită de mai multe ori cu picioarele, pumnii și palmele, precum și că a fost legată.”

Declarația îi aparține avocatului Alessandro Risaliti care o reprezintă din punct de vedere legal pe Elena și familia ei în ceea ce pare să se transforme dintr-o dispariție, considerată inițial ca fiind voluntară datorită unui gest asemănător din partea fetei care a durat doar o noapte, într-un caz grav de sechestru de persoană. Presupușii vinovați, scrie ziarul italian La Nazione, ar fi trei cetățeni români care. în cele două luni în care adolescenta româncă de 17 ani a fost de negăsit, ar fi ținut-o cu forța într-un apartament de pe via Saturnia din Grosseto.

„Că ea (Elena – n.r.) a fost sechestrată în acel apartament, așa cum a spus mama ei, mi se pare clar. Veridicitatea celor relatate este consolidată bine, chiar dacă în ceea ce privește restul forțele de ordine vor fi cele care vor analiza toate versiunile”, a mai declarat avocatul.

Starea ei de sănătate este acceptabilă, iar momentul în care Elena a fost eliberată din acel apartament a fost înduioșător, a mai relatat Risaliti pentru sursa citată. Rămâne de stabilit cu exactitate, însă, din partea anchetatorilor, circumstanțele în care fata româncă a ajuns în acel apartament și motivul pentru care nu a putut ieși sau nu a luat legătura cu părinții ei sub nicio formă.

„Cu siguranță, ceea ce s-a întâmplat acolo trebuie să fie verificat bine înainte să tragem orice fel de concluzie”, a mai adăugat avocatul care nu a putut da mai multe detalii presei din motive legale ce țin buna desfășurare a anchetei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cert este că Elena a stat circa 58 de zile închisă în acel apartament din Grosseto după ce a dispărut din locuința ei din același oraș în seara de 7 august. În cursul zilei de luni, 5 octombrie, părinții fetei au primit o informație de la un băiat român cum că fiica lor s-ar afla în acel apartament de pe via Saturnia și s-au deplasat imediat acolo, alertând în același timp și forțele de ordine.

Polițiștii au dat buzna în apartament și au eliberat-o pe adolescenta româncă de acolo, care a fost dusă apoi la spital pentru verificarea stării de sănătate a acesteia. În zilele următoare, Elena a fost audiată de anchetatori pentru a face lumină asupra celor întâmplate și, așa cum a precizat avocatul care o reprezintă, tânăra se pare că a fost sechestrată și bătută de cel puțin trei cetățeni români care au petrecut cele două luni alături de ea în acea locuință.

Cu toate acestea, procurorul Salvatore Ferraro, care conduce ancheta, nu a pus încă sub acuzare pe niciunul dintre cei vizați, mai precizează sursa citată, dar ancheta continuă.

ACTUALIZARE 21:50: Potrivit informațiilor apărute în ultimele ore, Procuratura din Grosseto a decis în cele din urmă să-i pună sub acuzare pe cei trei cetățeni români suspectați de reținerea tinerei de 17 ani într-un apartament din localitate. Toți trei sunt anchetați în stare de libertate și sunt acuzați de sechestru de persoană, dar pentru doi dintre ei se investighează și comiterea unor infracțiuni mai grave, scrie ziarul La Nazione.