Coșmarul trăit de o româncă în Italia. Amenințată și scoasă cu forța din casă de proprietara apartamentului: „Vrei să te trag de păr în jos, pe scări?”

O femeie româncă în vârstă de 52 de ani, rezidentă în orașul italian Mestre, de lângă Veneția, a fost victima unor insulte rasiste și a unor amenințări din partea proprietarei apartamentului unde locuia, după ce a plătit luni de zile chirie la negru pentru o cameră.

Deși inițial a suportat toate acestea pentru a avea un acoperiș deasupra capului, momentul culminant a venit când proprietara a decis să o evacueze, scoțându-i toate lucrurile afară și furându-i obiecte din zestrea de nuntă.

Femeia a decis să ia măsuri legale și a depus o plângere împotriva proprietarei, menționează Il Gazzettino.

Totul a început în luna octombrie, când femeia, care lucrează în Veneția, căuta o locuință în Mestre. A apelat la agenția „AffittoItalia” din via Circonvallazione, care i-a indicat un apartament în via Tassini și i-a furnizat contactul proprietarei.

Aceasta din urmă nu i-a oferit apartamentul întreg, ci doar o cameră. În apartament mai erau alte două chiriașe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fără a semna un contract, româncei i s-a cerut o garanție de două luni și o chirie de 530 de euro pe lună. Deși suma era considerabilă, ea a acceptat.

Raportul cu proprietara a degenerat cu timpul, conaționala noastră locuind acolo până în martie, când au început amenințările și insultele din partea proprietarei.

Printre altele proprietara i-a spus: „În casa mea eu comand! Problemele le-am avut doar cu persoanele străine și am spus totul. Voi, străinii, aveți propriul vostru mod de a trăi.”

Amenințările au continuat cu expresii de genul: „Trebuie să te trag eu de păr în jos, pe scări și să-ți arunc toate lucrurile în grădină? E bine așa? Vrei să mă vezi în acțiune? Te sfătuiesc să nu faci asta pentru că te voi face să petreci două ore groaznice…”

Pe 30 aprilie, proprietara a pus în aplicare amenințările. Ea a intrat în apartament, a luat lucrurile din cameră și le-a scos pe hol, închizând ușa în fața româncei.

„Nu a scos afară chiar de toate obiectele – a precizat femeia – lipseau cele mai de preț lucruri: fețe de masă, cearșafuri și niște haine de familie. Obiecte de mare valoare afectivă, deoarece făceau parte din zestrea mea de nuntă.”

Plângerea depusă la Poliție săptămâna aceasta include acuzații de violare de domiciliu, furt, exercitarea arbitrară a propriilor drepturi, amenințare și discriminare rasială.

Femeia româncă  speră să obțină justiție pentru abuzurile și pierderile suferite.