Coșmarul unei badante din Italia. Mușcată de un șobolan, bolnavă și închisă în casă de bătrânii asistați

Un incident șocant a zguduit localitatea Calimera, din provincia Lecce (Puglia), unde o femeie de origine marocană, cu vârsta de 40 de ani, a fost reținută în mod forțat în locuința a două persoane în vârstă pe care era angajată să le îngrijească.

Pentru femeia venită în Italia în căutarea unui trai mai bun și care deținea permis de ședere legal, conviețuirea cu acest cuplu s-a dovedit a fi un coșmar de nedescris, relatează Corriere Salentino.

Îngrijitoarea era forțată să rămână în casă 24 de ore din 24, fără nicio zi liberă, îndeplinind diverse sarcini gospodărești, în special gătitul, fără a-i fi permis să iasă măcar pentru o simplă plimbare.

Închisă între patru pereți, femeia s-a îmbolnăvit. Mușcată de un șobolan, a făcut febră mare timp de o săptămână, dar nu i s-a dat voie să iasă din casă pentru a merge la spital.

Un dosar penal a fost deschis de Procuratură după ce badanta a reușit să ceară ajutorul unei persoane apropiate care a pus-o în imediat în legătură cu un avocat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acest lucru s-a întâmplat marți, 11 iulie, când îngrijitoarea a sunat-o pe avocata Filomena Cicoria, strigând disperată: „Ajutor, ajutor, mă simt foarte rău!”

Carabinierii au fost imediat înștiințați și au mers la locuința cuplului de bătrâni. Bărbatul a încercat chiar să opună rezistență și să le blocheze accesul.

După o inspecție riguroasă a locuinței, îngrijitoarea a fost găsită pe un pat, în condiții deplorabile: avea febră mare, fața și mâna stângă umflate.

A fost transportată de urgență la spitalul din Galatina, unde este în prezent internată pentru a fi tratată pentru o infecție severă.

„Medicii și asistenții”, a mărturisit avocata, „fac o muncă extraordinară, dând dovadă de profesionalism și dedicare.”

Cazul nu s-a încheiat aici. Autoritățile au început o investigație pentru a stabili dacă femeia a fost angajată în mod corespunzător și dacă era, de asemenea, înregistrată și ca angajată la o firmă agricolă deținută de bărbat.

Dezvăluirea acestui incident grav pune în lumină problemele persistente legate de exploatarea lucrătorilor imigranți și de condițiile lor de muncă și de viață în Italia.