Coșmarul unei românce din Italia care a trăit 11 ani de groază alături de un italian

O femeie română în vârstă de 55 de ani a trăit 11 ani de coșmar alături de un bărbat italian din localitatea Santa Maria di Licodia (provincia siciliană Catania) care, pe lângă bătăi, insulte și furtul pensiei de invaliditate a fiului ei, a obligat-o să doarmă într-un garaj, după ce de dimineața și până seara o punea la muncă pe câmp sau cu animalele.

Potrivit ziarului regional Giornale di Sicilia, conaționala noastră a început relația cu C.S., un bărbat italian în vârstă de 58 de ani, în anul 2007 și au un copil împreună. Românca mai are un copil, care suferă de autism, dintr-o relație precedentă, în timp ce bărbatul are și el trei fii dintr-o relație cu altă femeie.

Relația celor doi a durat 11 ani care au fost plini de suferință pentru femeia română. Aceasta le-a povestit carabinierilor că bărbatul și unul dintre fii săi o obligau să muncească de dimineața până seara pe câmp și cu animalele, iar noapte era constrânsă de aceștia să doarmă într-un garaj fără geamuri. Mai mult, bărbatul italian o lovea pe femeie adesea cu pumnii și palmele și îi lua banii pe care aceasta îi primea prin pensia de invaliditate a fiului care suferea de autism.

Românca în vârstă de 55 de ani a refuzat să-l denunțe pe bărbat la carabinieri în toți acești ani fiindcă trăia cu teama că serviciile sociale îi vor lua copiii, cum a riscat să se întâmple când, nu demult, i-a povestit unei cunoștințe despre coșmarul pe care-l trăiește. Anul trecut însă femeia a avut curajul să se mute din locuința împărțită cu concubinul italian, transferându-se într-o casă învecinată, dar nici atunci nu a scăpat de violențele și abuzurile bărbatului.

Bărbatul a încercat într-o zi chiar să dărâme ușa noii locuințe a conaționalei noastre folosindu-se de un târnăcop, cerându-i să-i dea acestuia banii din pensia de invaliditate a copilului. Femeia a decis atunci să cheme carabinierii și a denunțat totodată violențele subite în trecut, când a fost amenințată cu cuțitul și cu toporul sau când bărbatul a aruncat cu scaune și alte obiecte în ea și în fii acesteia. Nici de abuzuri sexuale nu a scăpat românca din partea bărbatului italian, fiind obligată să întrețină raporturi cu acesta sub amenințarea cuțitului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Luna trecută, bărbatul a insultat-o pe femeie în plină stradă cu ajutorul unui megafon chiar, strigându-i că este „o c..vă” și alte epitete de acest gen. Vecinii celor doi au chemat atunci carabinierii, iar bărbatul a fost denunțat, dar după numai câteva zile acesta a atacat-o din nou, de această dată fizic și aducând-o la un pas de moarte.

C.S. a profitat de neatenția femeii, care a lăsat ușa la casă descuiată când a plecat și a pătruns în locuința acesteia, unde s-a ascuns sub un pat. Când femeia a revenit în casă, bărbatul a surprins-o pe la spate, împingând-o și amenințând-o. „Dacă nu stai cu mine, mai bine te omor”, i-a spus bărbatul, apoi a sufocat-o pe femeia română folosindu-se de o pernă până când aceasta a leșinat. Când a văzut-o că și-a pierdut simțurile, a aruncat o găleată cu apă pe ea pentru a o ajuta să-și revină. Imediat după ce femeia și-a revenit din leșin, bărbatul italian a încercat să o convingă din nou, de această dată cu vorba bună, să se întoarcă la el, dar femeia l-a refuzat, denunțând și acest episod la carabinieri.

Datorită curajului pe care l-a avut femeia de a-l denunța pe bărbatul italian, acesta a fost pus sub arest preventiv și urmează să fie judecat pentru violență domestică, vătămare corporală și violență sexuală.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul