Coșmarul unei românce din Italia: „Peste câteva zile voi ajunge în stradă cu doi copii și cu mama mea bolnavă”

O româncă din Monsummano Terme, o localitate din provincia Pistoia (Toscana), care a suferit un accident vascular, se confruntă în această perioadă cu un adevărat coșmar. Peste câteva zile va trebui să părăsească locuința unde stă în chirie cu cei doi copii și cu mama sa, bolnavă, iar până în acest moment nu a găsit nimic de închiriat la un preț pe care să și-l permită. „Putem plăti pentru o casă modestă, dar până acum nu am găsit nimic”, a declarat conaționala noastră pentru La Nazione.

Femeia a suferit în trecut un accident vascular cerebral, are doi copii minori și o mamă bolnavă în îngrijire. Ea se află într-o situație disperată și paradoxală în același timp, după ce a avut o activitate de voluntar la Misericordia din Monsummano Terme. Peste aproximativ zece zile va fi obligată să părăsească locuința pe care o ocupă în prezent, iar după ce a ajutat ani de zile multe persoane activând ca voluntar, acum nimeni nu-i întinde ei și familiei sale o mână de ajutor.

„Nu vreau o casă gratis, am repetat-o ​​asistenților sociali și celor de la primărie. Caut o casă modestă, am bani de chirie, eu primesc Venitul de cetățenie și mama are pensie. Asistenții sociali mi-au spus că și primăria mă poate ajuta să plătesc. Caut o locuință care să fie situată oriunde în Valdinievole (zonă din partea de sud-vest a provinciei Pistoia – n.r.). Deocamdată, toate ușile le-am găsit închise”, a declarat românca pentru sursa citată.

În trecut, femeia a locuit împreună cu partenerul său și cei doi copii. La un moment dat au hotărât să se despartă și el a plecat din casă, iar contractul de închiriere era pe numele lui.

„Când am ieșit din spital – povestește ea – i-am cerut proprietarului să reînnoiască pe numele meu contractul de închiriere, dar a refuzat și a început procedura de evacuare, programată pentru 26 iulie. Au mai rămas câteva zile și nimeni nu vrea să ne dea o locuință în chirie.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dacă cineva dorește să ajute această familie, poate contacta echipa editorială a publicației Montecatini – La Nazione pe pagina de Facebook.