Coșmarul unei românce din Italia: Și-a pierdut părinții la două zile unul de altul, apoi s-a îmbolnăvit de anorexie

Ana, o româncă în vârstă de 35 de ani, trăiește drama vieții sale. După ce și-a pierdut părinții la numai două zile unul de altul s-a îmbolnăvit de anorexie. Conaționala noastră a făcut un apel prin intermediul publicației Ancona Today, ea vrea să găsească o clinică unde să fie vindecată, în orașul Ancona sau oriunde în altă parte.

Este în Italia de 15 ani, dar de puțin timp s-a mutat la Ancona. Fără un loc de muncă și fără un domiciliu stabil nu poate fi tratată la niciun spital public, iar la privat nu își permite din punct de vedere economic.

Ana ți-a pierdut părinții, după care s-a îmbolnăvit de anorexie. Mai întâi a murit mama sa, iar după numai două zile a decedat și tatăl. Apetitul i-a dispărut complet și mâncatul pentru ea a devenit imposibil.

Înainte lucra ca îngrijitoare de bătrâni și își câștiga de una singură existența, dar acum abia se ține pe picioare și în aceste condiții îi este imposibil să lucreze. „Am nevoie de o instituție care să mă ajute să ies din acest coșmar, la Ancona sau oriunde altundeva, nu contează.”

Ana nu dispune de bani pentru a-și plăti tratamentele și nu are dreptul la gratuitate deoarece nu are un loc de muncă și nici rezidență în Italia, este practic o persoană care practic poate fi tratată doar în regim de urgență. Iar cazul său probabil nu este considerat urgent, deși anorexia duce la moarte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cazul ei a fost făcut public de Asociația de voluntariat City Angels

„Din nefericire, din cauza birocrației aceste persoane, care nu au rezidența și toate documentele în regulă, riscă să moară”, a declarat Patrizia Guerra de la City Angels.

„Viața este foarte frumoasă, eu vreau doar să fiu tratată pentru a putea merge mai departe”, a mai spus Ana. VIDEO aici.

@rotalianul