Italia: Aproape 20.000 de cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore. De mâine patru regiuni devin „zone galbene”

Ministerul Sănătății din Italia a anunțat pentru sâmbătă, 12 decembrie, 19.903 cazuri noi de coronavirus și 649 decese. Regiunile cele mai afectate în prezent sunt Veneto, Lombardia și Emilia Romagna. De duminică, 13 decembrie, patru regiuni devin zone galbene.

Numărul de teste efectuate este în creștere, astăzi s-au prelucrat 196.439 (ieri au fost 190.416, cu 18.727 de cazuri noi și 761 de persoane decedate).

În ultimele zile, în Italia a existat o scădere moderată a curbei epidemiologice, în comparație cu luna noiembrie. Obiectivul guvernului, „concretizat” în cel mai recent Dpcm, este scăderea numărului de cazuri noi fără a se ajunge la un nou blocaj generalizat.

Lombardia, Piemont, Basilicata și Calabria vor fi „zone galbene” de mâine, 13 decembrie.

Vor fi mai puține măsuri restrictive în aceste regiuni, cel puțin până la 21 decembrie când noile prevederi pentru sărbători vor intra în vigoare și vor rămâne valabile până la 6 ianuarie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În zonele galbene se aplică restricții mai lejere, barurile și restaurantele fiind deschise până la ora 18:00, iar magazinele au orar normal. Centrele comerciale sunt închise în timpul weekend-ului. Este posibilă deplasarea între localități și între regiunile de culoare galbenă.

Toscana, Campania, Valle d’Aosta și provincia Bolzano nu își schimbă culoarea și rămân deocamdată portocalii. De mâine și Abruzzo devine zonă portocalie

În zonele portocalii sunt închise barurile și restaurantele, dar magazinele rămân deschise. Școala online este prevăzută doar pentru elevii de liceu și studenți la universitate. Deplasările în interiorul localităților sunt permise, dar nu este permisă în schimb ieșirea din localitatea de rezidență sau domiciliu și este interzisă intrarea în/ieșirea din aceste regiuni.

Cele 19.903 de cazuri noi de astăzi se adaugă la totalul de 1.825.775 cazuri înregistrate de la începutul pandemiei în Italia. Un număr de 64.036 de persoane au decedat după ce au contractat virusul Sars-cov-2.