Cremona – româncă de 43 de ani moare la 5 zile după ce naște al nouălea copil. Personalul spitalului anchetat pentru omor din culpă

Patru doctori ginecologi, șase moașe și alte șase persoane din conducere, toți angajați ai spitalului Maggiore din Cremona, sunt anchetați în prezent de procuratura din provincia Cremona pentru omor din culpă, în urma decesului unei femei de cetățenie română, care a a dat naștere unui copil în cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie a spitalul menționat mai sus.

Romelia Dimitru, în vârstă de 43 de ani, rezidentă în localitatea Castelleone din provincia Cremona, a adus pe lume la spitalul Maggiore, în data de 20 februarie 2017, cel de-al nouălea copil al familiei. Trei zile mai târziu, pe 23 februarie, femeia a fost externată din spital, iar pe data de 25 februarie conaționala noastră a dat semne că se simte foarte rău.

Soțul a sunat imediat la 118 și în urma intervenției unei ambulanțe femeia a fost transportată la spitalul din localitatea Crema, fiind și cel mai apropiat, unde a decedat în urma unui atac cardiac, nouă copii rămânând astfel orfani de mamă, probabil din cauza incompetenței medicilor și personalului spitalicesc din Cremona.

Soțul Romeliei Dimitru a decis să depună o plângere împotriva angajaților spitalului Maggiore, plângere care a dat startul unei anchete deschisă de procurorul Ignazio Francesco Abbadessa, acesta dând ordin ca joi, 9 martie 2017, să se efectueze autopsia asupra corpului neînsuflețit al Romeliei Dimitru.