Crimă oribilă în Italia: bărbat italian ucis cu un glonț în cap de un român care a fugit cu 15.000 de euro

Un bărbat român în vârstă de 48 de ani, de mai mulți ani rezident în Italia, este acuzat că a ucis cu un foc de armă tras în cap, un italian în vârstă tot de 48 de ani. Alessandro Coltro, a fost găsit mort pe data de 25 septembrie în parcarea unui centru comercial din Fontanafredda, provincia Pordenone (Friuli-Venezia Giulia). Sâmbătă, 6 octombrie, carabinierii l-au arestat pe cetățeanul român Marius Lucian Haprian, care a recunoscut că el este autorul crimei. A fost găsită și arma crimei, un pistol Beretta, calibru 22, informează Il Gazzettino.

Bărbatul român arestat lucra de mai mult timp într-o pizzerie și potrivit declarațiilor sale a avut în ziua asasinatului o întâlnire cu victima în parcarea centrului comercial respectiv. Alessandro Coltro avea asupra sa 15.000 de euro pe care, se pare, că îi adusese cu el pentru a-i schimba pe niște mărfuri. Presupusul ucigaș a declarat anchetatorilor că trebuia să primească acești bani de la italian în schimbul unor ceasuri Rolex dar pe care, în realitate, nu le deținea. De aceea, motivul crimei este fără îndoială jaful. După ce l-a ucis pe bărbatul italian cu un glonte tras la nivelul capului, românul nostru s-a făcut nevăzut cu banii.

Marius Lucian Haprian, acuzat că a ucis un bărbat italian cu un foc de armă tras la nivelul capului. În dreapta imaginii, arma crimei. Foto: Il Gazzettino

„A trebuit să intervenim imediat, pentru că presupusul ucigaș avea în buzunar un bilet de avion la Londra și ar fi plecat a doua zi, dacă nu interveneam”, a declarat procurorul din Pordenone, Raffaele Tito, subliniind că cetățeanul român, sub rezerva detenției poliției judiciare, a fost acuzat de infracțiunile de jaf, port ilegal de armă și crimă. „Mai sunt câteva detalii de clarificat, dar el este autorul crimei, a acționat singur, fără complici, dar trebuie să mai clarificăm proveniența armei” a continuat procurorul Raffaele Tito.

În ultima sa imagine de profil de pe Facebook, Marius Lucian Haprian apare zâmbind pe data de 3 octombrie. Câteva zile înainte, pe 25 septembrie, omorâse cu sânge rece un om.