Criminalul Alinei, mama ucisă în Italia: „Am strâns-o de gât cu toată puterea mea”

După mai bine de un an și jumătate de la fapta oribilă comisă la Cerda (provincia Palermo), unde o tânără mamă româncă, Alina Elena Biță a fost găsită moartă în casă, ucigașul a mărturisit în fața judecătorilor: „Da, eu am ucis-o pe Alina.” Criminalul se numește Paul Todirașcu (18 ani) și a acționat împreună cu Florin Buzilă (19 ani) ambii verișori cu soțul victimei.

Era ziua de 9 octombrie 2017 când Alina Elena Biță în vârstă de 28 de ani a fost găsită moartă în casa în care locuia cu soțul și fetița ei de 11 luni. Trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit de către soțul său în jurul orelor 12:00.

Dacă după primele constatări părea că un anevrism cerebral a cauzat moartea tinerei mame de la Cerda, că aceasta s-ar fi simțit rău și a murit singură în casă, analize mai amănunțite asupra corpului au dus imediat la presupunerea că Alina a fost ucisă. În urma analizelor au fost descoperite de către medicul legist semne stranii în jurul gâtului. Tocmai aceste vânătăi de pe gâtul femeii i-au făcut pe carabinierii de la compania din Termini Imerese, care au condus investigațiile, să presupună că femeia a fost strangulată.

În urma anchetei au fost arestați și acuzați de uciderea tinerei mame românce doi verișori ai soțului său. Aceștia ar fi omorât-o pentru a-i fura banii pe care îi avea în casă și care s-au dovedit a fi doar niște mărunțiș.

În aceste zile, tinerii acuzați de crimă au apărut în fața judecătorilor de la Tribunalul din Termini Imerese: „Eu am ucis-o pe Alina. M-am aruncat peste ea, strângându-i gâtul cu toată puterea mea”, a recunoscut Todirașcu. Cu el a fost prezent atunci Florin Buzilă care, după declarațiile lui Todirașcu, o ținea pe Alina în timp ce celălat o sugruma. Apoi au fugit cu puținii bani pe care i-au găsit în casă și câteva bijuterii ale victimei.

Vecinii au fost alertați de plânsul continuu al fetiței de 11 luni și au bătut la ușa conaționalei noastre. Neprimind niciun răspuns l-au sunat pe soțul femeii, care lucra pe câmpurile de lângă Cerda și au chemat carabinierii. Bărbatul ar fi fost primul care a ajuns acasă, a deschis ușa și jos, pe podeaua dormitorului, a descoperit trupul Alinei care zăcea moartă, cu fața la pământ. Alături de femeie, fetița plângea din interiorul pătuțului ei și cel mai probabil a asistat la agresiunea care a avut loc împotriva mamei sale.

Procurorul general Paolo Napolitano a cerut condamnarea cu închisoarea pe viață a ucigașilor, aceeași pedeapsă a fost cerută și de avocatul Giuseppe Minà, reprezentant al soțului Alinei care s-a constituit parte civilă.