Criminalul Alinei, mama ucisă în Italia: „Am strâns-o de gât cu toată puterea mea”

După mai bine de un an și jumătate de la fapta oribilă comisă la Cerda (provincia Palermo), unde o tânără mamă româncă, Alina Elena Biță a fost găsită moartă în casă, ucigașul a mărturisit în fața judecătorilor: „Da, eu am ucis-o pe Alina.” Criminalul se numește Paul Todirașcu (18 ani) și a acționat împreună cu Florin Buzilă (19 ani) ambii verișori cu soțul victimei.

Era ziua de 9 octombrie 2017 când Alina Elena Biță în vârstă de 28 de ani a fost găsită moartă în casa în care locuia cu soțul și fetița ei de 11 luni. Trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit de către soțul său în jurul orelor 12:00.

Dacă după primele constatări părea că un anevrism cerebral a cauzat moartea tinerei mame de la Cerda, că aceasta s-ar fi simțit rău și a murit singură în casă, analize mai amănunțite asupra corpului au dus imediat la presupunerea că Alina a fost ucisă. În urma analizelor au fost descoperite de către medicul legist semne stranii în jurul gâtului. Tocmai aceste vânătăi de pe gâtul femeii i-au făcut pe carabinierii de la compania din Termini Imerese, care au condus investigațiile, să presupună că femeia a fost strangulată.

În urma anchetei au fost arestați și acuzați de uciderea tinerei mame românce doi verișori ai soțului său. Aceștia ar fi omorât-o pentru a-i fura banii pe care îi avea în casă și care s-au dovedit a fi doar niște mărunțiș.

În aceste zile, tinerii acuzați de crimă au apărut în fața judecătorilor de la Tribunalul din Termini Imerese: „Eu am ucis-o pe Alina. M-am aruncat peste ea, strângându-i gâtul cu toată puterea mea”, a recunoscut Todirașcu. Cu el a fost prezent atunci Florin Buzilă care, după declarațiile lui Todirașcu, o ținea pe Alina în timp ce celălat o sugruma. Apoi au fugit cu puținii bani pe care i-au găsit în casă și câteva bijuterii ale victimei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vecinii au fost alertați de plânsul continuu al fetiței de 11 luni și au bătut la ușa conaționalei noastre. Neprimind niciun răspuns l-au sunat pe soțul femeii, care lucra pe câmpurile de lângă Cerda și au chemat carabinierii. Bărbatul ar fi fost primul care a ajuns acasă, a deschis ușa și jos, pe podeaua dormitorului, a descoperit trupul Alinei care zăcea moartă, cu fața la pământ. Alături de femeie, fetița plângea din interiorul pătuțului ei și cel mai probabil a asistat la agresiunea care a avut loc împotriva mamei sale.

Procurorul general Paolo Napolitano a cerut condamnarea cu închisoarea pe viață a ucigașilor, aceeași pedeapsă a fost cerută și de avocatul Giuseppe Minà, reprezentant al soțului Alinei care s-a constituit parte civilă.