Criminalul Elenei a fost arestat. Bărbatul are antecedente penale pentru tentativă de viol

Un bărbat cu antecedente penale a fost arestat de polițiștii italieni în seara zilei de miercuri, 21 aprilie 2021, acuzat că a ucis-o pe conaționala noastră, Elena Raluca Șerban – în vârstă de 31 de ani – într-un apartament din localitatea italiană Aosta, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 aprilie.

Elena Raluca Șerban, 31 de ani, ucisă cu sânge rece în Italia. Foto: ANSA

Gabriel Falloni, în vârstă de 36 de ani și originar din Sorso, provincia Sassari din Sardinia, dar rezident în Valle d’Aosta, este cel încătușat de anchetatori, care nu au dubii asupra vinovăției acestuia.

Gabriel Falloni, 36 de ani, criminalul Elenei. Foto: AostaCronaca.it

Bărbatul italian a fost văzut în noaptea în care s-a petrecut crima trecând prin fața camerelor video de supraveghere instalate în clădirea în care locuia Elena, situată pe viale Partigiani din Aosta. De asemenea, anchetatorii au găsit dovezi, care-l indică pe Falloni ca fiind criminalul, și în convorbirile telefonice și scrise de pe telefonul victimei.

Forțele de ordine în fața clădirii în care s-a petrecut crima. Foto: ANSA

Rezidentă la Lucca, în Toscana, dar mutată de circa 3 săptămâni la Aosta, Raluca Elena Șerban a fost găsită moartă, cu gâtul tăiat, în dimineața zilei de duminică, după ce sora și mama ei au încercat să intre în contact cu ea și aceasta nu răspundea.

Forțele de ordine și pompierii au intervenit la locuința româncei și au fost nevoiți să forțeze o fereastră pentru a pătrunde în interior. Odată intrați, au găsit corpul neînsuflețit al femeii pe pavimentul din baie, într-o baltă de sânge.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Viale Partigiani, strada pe care se află clădirea în care locuia Elena Raluca Șerban. Foto: aostaoggi.it

Imediat după ce a omorât-o pe Elena, criminalul a fugit din regiune și a ajuns în Genova. Se presupune că acesta avea intenția de a ajunge în Sardinia în cele din urmă, conform celor relatate de anchetatori.

În 2014, Gabriel Falloni a fost arestat de carabinierii din Sassari pentru o tentativă de viol asupra unei tinere de 21 de ani. Acesta o contactase pe tânără pe Facebook promițându-i un loc de muncă la o cooperativă de prim-ajutor care gestiona niște ambulanțe și pe care spunea că o conducea el.

La momentul întâlnirii, Falloni a convins-o să intre în locuința lui, a închis ușa cu cheia, apoi a încercat să o dezbrace. Victima l-a zgâriat, l-a mușcat și a reușit să fugă, alertând forțele de ordine cu ajutorul a două prietene care o așteptau în apropiere. Italianul, care era de fapt un șomer la acea vreme, a fost arestat atunci pentru tentativă de viol și sechestru de persoană.

Cu numai un an înainte de acel episod, în luna septembrie 2013, fusese arestat de polițiști pentru o tentativă de viol asupra unei femei din Sassari care-l primise într-o garsonieră pentru a discuta despre o posibilă închiriere a acesteia din partea lui. Când a sosit momentul să plece, Falloni a împins-o pe femeie pe canapea și a început s-o pipăie, dar femeia a reușit să scape și s-a baricadat pe balcon de unde a cerut ajutor.

În luna iunie a anului 2012 a fost arestat de carabinieri după ce a fost denunțat de două prostituate din Roma care l-au indicat ca fiind un client ce le-a sechestrat, bătut și jefuit după un raport sexual cu ele.

Gabriel Falloni a fost condamnat ulterior la patru ani de închisoare pentru faptele sale.

Distribuie acest articol