Cristian, băiatul român dispărut sub ape în Italia este de negăsit. Oameni simpli se organizează să-l caute

Michele De Sabata, primarul localității Premariacco, unde vineri, 31 mai, a avut loc tragedia de pe râul Natisone, își exprimă îngrijorarea și face un apel către cei care vor să organizeze grupuri de căutare pentru Cristian Molnar, tânărul de 25 de ani care este încă dispărut.

„Văd pe rețelele sociale că vă organizați pentru a-l căuta singuri pe Cristian și vă rog să renunțați la această inițiativă – a transmis edilul italian – pentru că, deși intenția este nobilă, efectul va fi întârzierea, amânarea sau oprirea ajutorului profesional.

Trecerea elicopterului prin vegetație vă poate răni și, în orice caz, prezența unor persoane care nu au legătură cu salvarea este interzisă”.

photo_2024-06-09_13-40-36
Cristian Molnar

Primarul mai subliniază: „Chiar și supravegherea acceselor la râu pentru a vă descuraja ar implica alocarea unor oameni care ar trebui să fie folosiți la salvare; oamenii pregătiți riscă, nu putem intra în defileu, vă rog, vă rog, stați departe de zona Premaricco și până la Orsaria, să nu pierdem timp prețios.”

photo_2024-06-09_13-34-37
Pompieri italieni căutând corpul lui Cristian Molnar

Căutările continuă

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În prezent, aproximativ 80 de persoane, inclusiv voluntari ai protecției civile și pompieri, participă la căutările pe râul Natisone.

Echipele sunt dotate cu scafandri, echipamente fluviale și un elicopter care continuă să survoleze zona.

Se lucrează cu mare atenție, explorând zone de aproximativ 100 de metri pe zi pentru a exclude treptat diferitele arii.

Munca este extrem de dificilă din cauza vegetației dense, trunchiurilor de copaci aduse de furia râului, precum și a canioanelor și gropilor care necesită intervenția scafandrilor.

„Din seara aceasta nu se vor suspenda căutările – încheie primarul Michele De Sabata – dar la sfârșitul zilei se va face o evaluare pentru a le face mai eficiente.”

În cazul în care Cristian nu va fi găsit astăzi, duminică, 9 iunie, în ședința din această seară vor fi discutate numeroase variabile, inclusiv prognoza meteo care, începând de mâine, se anunță nefavorabilă pentru câteva zile.

La final, comandantul pompierilor va comunica Protecției Civile FVG planul și numărul de voluntari necesari pentru ziua de mâine.

Cristian Molnar se afla pe o insuliță a râului Natisone împreună cu Patrizia și Bianca, două tinere românce în vârstă de 20 și respectiv 23 de ani.

Cei trei prieteni au fost surprinși de o viitură puternică. Trupurile neînsuflețite ale fetelor au fost găsite după două zile, dar Cristian este încă dat dispărut după zece zile de căutări.