Cristian Buda, un fotograf român din Italia printre cei mai buni din lume la un important concurs mondial de fotografie

Un fotograf român stabilit de mai mulți ani în Italia, s-a clasificat în primii 20 din lume la un concurs internațional de fotografie artistică la care au participat 225.000 de concurenți, conform wikimedia.it.

Cristian Buda (stânga)

După ce s-a clasificat pe locul 6 în Italia dintr-un total de 20.300 de concurenți, Cristian Buda ajunge la nivelul mondial al concursului internațional Wiki Loves Monuments pe locul 20 din 225.000 de fotografii concurente provenite din 51 de țări participante.

Fotografia câștigătoare, Cristian Buda

Românul Cristian Buda este autorul fotografiei care redă imaginea în ceață a monumentului istoric Castello di Avigliana, fotografie care s-a clasat pe locul 20 mondial la Wiki Loves Monuments, concurs internațional care invită la documentarea patrimoniului istoric și cultural din întreaga lume. „Am început cu ideea de a fotografia monumentul din Piemonte de care eram cel mai îndrăgostit: Sacra di San Michele. Dar ceața nu se ridica, așa că m-am dus mai în jos și am găsit unghiul perfect” spune Cristian.

Cristian Buda locuiește la Collegno, lângă Torino, este căsătorit, are un copil de 3 ani și lucrează de luni până vineri la ca muncitor la GTT, o societate de transport public. Timpul liber, în special cel de la sfârșitul săptămânii, Cristian îl dedică pasiunii sale: fotografia. „Mă trezesc la ora 4 dimineața, îmi iau echipamentul și merg în pădure, în munți. Iubesc natura, poate și pentru că vin din Transilvania… ”, spune românul nostru.

Foto: Cristian Buda

Pe podiumul  ediției din 2017 a concursului Wiki Loves Monuments s-a clasat pe primul loc o fotografie venită din India, argint pentru Thailanda și bronz pentru Bangladesh. Pentru Italia locul al cincilea și al șaselea în clasamentul mondial, cu fotografiile lui Iris Gonelli și Simone Letari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI