Cristian, găsit într-o grotă a râului Natisone din Italia. Corpul a a fost predat familiei pentru înmormântare

După 24 de zile de căutări intense, trupul neînsuflețit al lui Cristian Casian Molnar, tânărul român în vârstă de 25 de ani, a fost găsit sub un bolovan, într-o grotă subacvatică din râul Natisone, regiunea Friuli-Venezia Giuli8a.

Echipele speleo-alpine fluviale (Saf) ale pompierilor au reușit să recupereze corpul tânărului, care a fost ulterior recunoscut de fratele său, Petru Radu Molnar, la morga din Udine.

Cristian Molnar a dispărut împreună cu două prietene, Patrizia Cormoș și Bianca Doroș, în urma unei viituri pe râul Natisone, pe data de 31 mai.

Trupurile celor două tinere au fost găsite după două zile, însă căutările pentru Cristian au durat mai bine de trei săptămâni.

Primarul Michele De Sabata din Premariacco a declarat: „Pompierii și-au riscat viața pentru a-l găsi și a-l aduce la suprafață”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Captură de ecran 2024-06-24 185424

Zona în care a fost găsit Cristian fusese deja verificată de mai multe ori, dar condițiile dificile și vegetația densă au îngreunat descoperirea.

În ultimele zile de căutare, nivelul apei a scăzut, ceea ce a permis echipei Saf să reia verificările în anumite zone.

La operațiuni au participat peste 1.500 de persoane, inclusiv pompieri, membri ai protecției civile, elicoptere, drone și echipamente fluviale.

Cristian, care lucra în Austria în aceeași fabrică cu fratele său, venise în Italia pentru a petrece câteva zile cu iubita sa, Bianca Doroș.

În urma găsirii trupului lui Cristian, autoritățile din Premariacco au declarat zi de doliu local, luni, pe 24 iunie. Primarul De Sabata a subliniat durerea comunității: „Este ca și cum am îndepărta un nor negru de deasupra comunității. Această pierdere ne-a afectat profund”.

De asemenea, edilul a menționat un proiect de ridicare a unei statui în memoria celor trei tineri, pentru a simboliza îmbrățișarea lor finală și a le aduce un omagiu etern:

„Nu mă interesează să ridic pietre funerare, ci aș vrea ca oricine trece pe aici să simtă îmbrățișarea celor trei tineri, un semnal extraordinar care îți atinge inima, ultimul dar pe care ni l-au oferit înainte de a dispărea în valuri.”

travolti natisone combo social
Bianca, Patrizia și Cristian. Cei trei s-au îmbrățișat pentru a nu putea fi luați de ape, dar viitura a fost prea puternică

Între timp, procuratura și carabinierii din Udine continuă investigațiile în cazul deschis pentru omor prin imprudență, fără a avea momentan suspecți identificați.

Trupul lui Cristian Molnar a fost predat familiei pentru înmormântare.