Cristina Dinu, câștigătoare în Italia a turneului internațional de tenis feminin de la Tarvisio

Cristina Dinu, în vârstă de 28 de ani, numărul 510 WTA) a câştigat turneul internațional de tenis feminin ITF de la Tarvisio (Italia), dotat cu premii în valoare de 25 000 de dolari, după ce a învins-o în finală pe brazilianca Gabriela Ce, principala favorită, cu 6-2, 6-0.

„Regina Cupei Tarvisio este Cristina Dinu”, scriu italienii de la Rai News. O victorie surpriză în finala celui de-al 7-lea turneu internațional feminin „Cupa de tenis Città di Tarvisio” care tocmai s-a încheiat.

Jucătoarea română (510 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 17 minute, în faţa unei adversarei mult mai bine cotate (250 WTA).

Cristina Dinu o învinsese pe Ce şi în precedentele două dueluri, în 2015, în optimi la Bad Saulgau (Germania), cu 6-3, 6-4, şi anul acesta la Antalya, cu 6-3, 6-0, în finală.

Dinu a ajuns la 21 de titluri ITF în carieră, dintre care patru sunt la turnee de 25.000 de dolari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cristina Dinu, una dintre cele mai în formă jucătoare de tenis din România

În 2021, sportiva din România a evoluat exclusiv la turnee ITF din Antalya, reușind să-și adjudece trofeul la două din ultimele trei.

Astfel, Cristina Dinu a bifat 12 victorii din 13 meciuri jucate și poate fi numită chiar jucătoarea de tenis a momentului în România, în ciuda nivelului destul de scăzut al competițiilor în care evoluează.