Croația în Schengen, România și Bulgaria nu. Austria a fost împotriva aderării țării noastre

România a ratat din nou aderarea la Spațiul Schengen după ce Austria și Olanda au votat joi, 8 decembrie 2022, la Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu, informează Digi24.

Olanda a votat la pachet pentru respingerea României și Bulgariei, deși susținea România, dar separarea celor două țări în cadrul votului s-a dovedit imposibilă. Împotriva intrării României s-a opus vehement Austria.

Croația a primit vot unanim și va intra în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Ca urmare a votului, controalele la granițele terestre ale Croației cu celelalte state membre Schengen vor înceta de la 1 ianuarie 2023, în timp ce controlul la aeroporturi va înceta de pe 26 martie 2023, când se schimbă programul liniilor aeriene.

Care sunt avantajele spațiului Schengen?

Spațiul Schengen permite unui număr de 420 de milioane de persoane să călătorească liber între țările membre fără a trece prin controale la frontieră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În fiecare zi, aproximativ 3,5 milioane de persoane trec frontierele interne pentru a munci sau a studia sau pentru a-și vizita familia și prietenii, iar aproape 1,7 milioane de persoane locuiesc într-o țară Schengen și lucrează în alta.

Se estimează că europenii efectuează anual 1,25 de miliarde de călătorii în interiorul spațiului Schengen, ceea ce aduce de asemenea beneficii considerabile turismului și sectorului cultural.

De asemenea, Spațiul Schengen aduce beneficii economice semnificative tuturor cetățenilor și întreprinderilor din statele participante.

Distribuie acest articol