Cristian, tânărul român dispărut sub ape în Italia, este de negăsit. „Căutările vor suferi o modificare”

Cristian Molnar, tânărul român în vârstă de 25 de ani dispărut pe 31 mai, în apele râului Natisone din regiunea italiană friuli-Venezia Giulia, este căutat în continuare de echipele de salvare.

Tragedia a avut loc atunci când Cristian și prietenele sale, Bianca Doroș și Patriza Cormoș, au fost surprinși de viitură. În timp ce corpurile celor două fete au fost recuperate la două zile după tragedie, Cristian rămâne de negăsit.

Începând de astăzi, 21 iunie, metodele de căutare au fost modificate

Primarul din Premariacco, Michele De Sabata, a anunțat pe rețelele sociale că echipele de salvare se vor concentra pe malurile exterioare ale râului, până la confluența cu râul Torre.

„Căutările vor suferi o modificare, îl vor căuta pe Cristian pe malurile exterioare până la confluența cu Torre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Căutarea continuă cu câinii de urmărire și voluntarii Protecției Civile. Postul de comandă se mută la sediul primăriei din Premariacco, unde vom găzdui Protecția Civilă și Pompierii.

Se continuă pentru încă 7 zile cu acest mod de căutare. Mulțumim tuturor, putem spune că trăim într-o comunitate cu inimă mare,” a declarat De Sabata.

Malurile exterioare sunt acele părți ale malurilor unui râu care se află deasupra nivelului normal al apei, adică sunt situate în afara cursului principal al râului și nu sunt acoperite de apă decât în cazuri de inundații sau viituri.

Aceste maluri pot include zone de vegetație, plaje de nisip, pietriș sau alte forme de teren care sunt temporar sau permanent uscate, în funcție de nivelul apei din râu.

Fratele lui Cristian a fost mereu prezent alături de echipele de salvare în ultimele 20 de zile

Avocatul Gaetano Laghi, care reprezintă familia Molnar, a confirmat implicarea acestuia în căutările fratelui său dispărut în apele învolburate ale râului.

Între timp, la Udine, în Laboratorul de Informatică Criminalistică, continuă verificările tehnice asupra telefonului mobil al Patriziei Cormoș, singurul găsit până acum pe malurile râului Natisone.

Procurorul Letizia Puppa a dispus realizarea unei copii criminalistice a dispozitivului, inclusiv a cardurilor SIM și de memorie, pentru a preveni degradarea și inutilizarea telefonului în eventualitatea unui proces.

„Din telefonul tinerei se poate reconstitui cronologia acelei zile de vineri, 31 mai, prin intermediul orelor la care au fost făcute apelurile, fotografiile și clipurile video, precum și conexiunile la celulele telefonice,” au explicat autoritățile.

Ancheta deschisă pentru omor din culpă continuă, momentan fără inculpați, în încercarea de a clarifica circumstanțele tragicei întâmplări care a dus la dispariția lui Cristian Molnar și moartea prietenelor sale.