Culorile regiunilor din Italia începând de luni, 10 mai. Doar trei vor fi „portocalii”, niciuna în zona roșie

Ministrul Sănătății din Italia a semnat vineri o nouă ordonanță prin intermediul căreia vor fi schimbate culorile regiunilor italiene începând de luni, 10 mai 2021. Nicio regiune nu va mai fi considerată „zonă roșie” și doar Sardinia, Sicilia și Valle d’Aosta vor fi zone portocalii.

Marea majoritate a regiunilor sunt considerate în prezent zone galbene, adică restricţiile au fost relaxate. Totuşi, în întreaga ţară continuă să fie în vigoare restricţii de circulaţie pe timp de noapte, începând cu ora 22:00.

Regiunile considerate zone galbene de luni, 10 mai, sunt: Abruzzo, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Toscana, Umbria, Veneto, provinciile autonome Bolzano și Trento (din Trentino Alto Adige), Puglia, Basilicata și Calabria. Între aceste regiuni deplasarea se face în mod liber.

Sardinia, Sicilia și Valle d’Aosta au fost desemnate zone portocalii de către Ministerul Sănătăţii, ceea ce înseamnă că barurile şi restaurantele sunt închise, iar localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc decât în situaţii de urgenţă.

De la jumătatea lunii mai autoritățile italiene intenționează introducerea unui „pass-verde” cu care să fie posibilă deplasarea între regiunile considerate zone portocalii și roșii. Persoanele vaccinate cu ambele doze, cele care au avut covid și s-au vindecat și cele care vor prezenta un test covid cu rezultat negativ făcut în ultimele 48 de ore, vor fi libere să se deplaseze și în aceste regiuni considerate cu risc mai ridicat de contaminare cu virusul SARS-CoV-2.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI