Culorile regiunilor italiene începând din 29 martie. Trei regiuni trec din zona portocalie în cea roșie

Noua monitorizare a cazurilor confirmate de covid-19 din ultima săptămână a stabilit zonele de risc în care vor fi catalogate regiunile italiene începând cu săptămâna viitoare. Astfel, Lazio devine zonă portocalie, în timp ce Toscana, Calabria și Valle d’Aosta devin zone roșii. Între 3 și 5 aprilie toată Italia va fi zonă roșie pentru a se evita deplasările și adunările în zilele sărbătorilor de Paște.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, pe baza datelor și indicațiilor ISS (Istituto superiore di sanità) a semnat noua ordonanță care va intra în vigoare de luni, 29 martie.

Regiunile Calabria, Toscana și Valle d’Aosta trec în zona roșie începând din 29 martie 2021. Regiunea Lazio trece din zona roșie în zona portocalie pe 30 martie, la expirarea actualei ordonanțe.

În zona roșie vor mai fi următoarele regiuni: Lombardia, Emilia Romagna, Veneto, Campania, Friuli Venezia Giulia, Marche, Piemont, Puglia (roșu-închis) și provincia autonomă Trento.

Zona portocalie începând din 29 martie 2021: Abruzzo, Basilicata, Lazio (il passaggio scatterà da martedì 30 marzo), Liguria, PA Bolzano, Sicilia, Umbria, Sardegna e Molise.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Președintele regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a semnat ordinul de stabilire a patru noi „zone roșii”. Acestea sunt Centirupe, în provincia Enna, Comitini, Racalmuto și Siculiana, în provincia Agrigento. Ordonanța va fi valabilă până la 6 aprilie inclusiv. Cu aceeași ordonanță, zona roșie din Caltavuturo și San Mauro Castelverde din provincia Palermo este prelungită până la 6 aprilie. Hotărârea, care prevede și închiderea școlilor, a fost solicitată de primari și a fost decisă pe baza raportului Asp (Azienda Sanitaria Provinciale).