„Cultura e civiltà rumena”, eveniment în Sicilia de promovare a culturii, limbii și literaturii române

- Conținut sponsorizat -

În zilele de 23-24 septembrie 2023, Centrul Cultural pentru români situat pe via Nazionale, nr. 282 din Calascibetta-Enna (Sicilia), va găzdui seminarul intitulat „Cultura e civiltà rumena” (Cultură & civilizație românească).

Evenimentul, organizat între orele 10:00 și 14:00, este unul de anvergură, având drept scop promovarea culturii, limbii și literaturii române în inima Siciliei.

Inițiativa aparține Asociației DOGILAC ODV, condusă de președinta Dorica Orzan și CSVE – Centro Servizi Volontariato Etneo, Formazione in co-progetazione.

received_690553379207434

Pe data de 26 septembrie 2023, seminarul va fi reiterat în sala Aldo Moro, situată în Piața Municipio, nr. 1, Catenanuova-EN, începând cu orele 17:00.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă Asociația DOGILAC ODV, organizarea evenimentului se face în colaborare cu ProLoco del Casale și FIDAPA-BPW ITALY, secția Catenanuova și se bucură de patronajul Primăriei Catenanuova.

received_250793817932986

Programul evenimentului include:

  • Salutul autorităților italiene și române, subliniind importanța colaborării și înțelegerea mutuală între cele două culturi.
  • Proiecții de imagini ce vor reda frumusețile și tradițiile României, o invitație la descoperire și cunoaștere.
  • Promovarea limbii române, punând accent pe importanța menținerii și valorificării acesteia în diasporă.
  • O secțiune dedicată prezentării de carte, cu focus pe proiectul „Povești Călătoare”.

Acesta, ajuns la volumul său al treilea, reprezintă o colecție de mărturii ale vieții de emigrant, scrise de români din diferite colțuri ale lumii.

Coordonat de profesorul, jurnalistul și scriitorul Ciprian Apetrei și având-o pe Ștefania Vasile ca și colaboratoare, proiectul „Povești Călătoare” vorbește despre adevărata față și identitate a românilor din diaspora.

- Continuarea după publicitate -

Captură de ecran 2023-09-21 144746

Evenimentul se adresează nu doar comunității de români din Sicilia, ci și cetățenilor italieni, dorind să creeze un pod cultural între cele două națiuni.

Este o invitație la dialog, la descoperirea și aprecierea valorilor și tradițiilor României, în contextul unei diaspore în continuă creștere și transformare.

- Mai multe după publicitate -