Cum acționează hoții de portofele în Italia (video). Ce facem dacă ne sunt furate documentele de identitate

Nu mai este de mult o noutate faptul că, acolo unde există aglomeraţie, îşi fac loc şi hoţii, iar Italia, cu multitudinea de orașe și obiective turistice reprezintă o țintă importantă pentru hoții de buzunare.

Recent, agenții de poliție italieni au arestat 8 femei de origine romă care se ocupau cu furtul portofelelor în aria metropolitană a Romei, relatează Corriere. Femeile erau specializate în furtul portofelelor și al telefoanelor celulare, iar carabinierii companiei Roma Centro le-au arestat în urma vizionării imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere care au imortalizat tehnica cu care acționează hoții etnici romi.

În video de mai jos, două femei identificate apoi de autorități, jefuiesc în interiorul unui lift de pe linia B a metroului din gara Termini din Roma un turist japonez. Cele două infractoare aveau vârsta de 27, respectiv 13 ani.

"ECCO COME RUBANO LE GIOVANI BORSEGGIATRICI". IL MODUS OPERANDI DELLE LADRE IMMORTALATO DALLE TELECAMERE DI VIDEOSORVEGLIANZA DELL'ASCENSORE NELLA METRO. I CARABINIERI NE ARRESTANO 8, TUTTE DONNE

"ECCO COME RUBANO LE GIOVANI BORSEGGIATRICI". IL MODUS OPERANDI DELLE LADRE IMMORTALATO DALLE TELECAMERE DI VIDEOSORVEGLIANZA DELL'ASCENSORE NELLA METRO. I CARABINIERI NE ARRESTANO 8, TUTTE DONNE.

Posted by Castelli Notizie on Sunday, 18 November 2018

Unde ne adresăm dacă ni s-au furat documentele de identitate în Italia

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dacă ați rămas fără niciun document de identitate pe teritoriul Italiei, după ce ați declarat furtul la cea mai apropiată secție de poliție, adresați-vă în cel mai scurt timp unui consulat român de pe teritoriul Italiei care se ocupă cu eliberarea de documente pentru cetățenii români aflați în străinătate, de regulă cu sprijinul autorităților române competente. Majoritatea documentelor nu se eliberează direct, Secția consulară fiind un punct de legătură între cetățeanul român aflat în afara granițelor și autoritățile române de pe teritoriul României, dar vi se poate elibera pe loc un document/titlu de călătorie cu care să vă puteți întoarce în țară.

Lista consulatelor românești din Italia cu numerele de contact aferente, o puteți găsi aici.

Cum se efectuează programarea la un Consulat în vederea eliberării unui document românesc?

Programarea se face online, cu ajutorul portalului Ghișeul Consular Online, urmând pașii următori:

  • accesează site-ul: https://www.econsulat.ro
  • înregistrează-te prin apăsarea butonului „Creează Cont Nou”;
  • după autentificare, alege serviciul consular dorit, completează datele care îți sunt solicitate și trimite cererea;
  • accesează din partea de sus a meniului butonul „Cererile mele” și apoi „Programați-vă.”
    Programările pentru serviciile consulare sunt gratuite!

Atenție! Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai Secției Consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune.