Primarul unui sat din România încearcă să îi convingă pe cei din diaspora să se întoarcă acasă prin investiții în modernizare

Pentru primarul comunei Hoceni din județul Vaslui, sloganul „o țară ca afară” nu este doar o simplă lozincă lipsită de sens, ne asigură Libertatea, care prezintă într-un amplu articol activitatea edilului Vasile Țabără de când este la conducerea administrației locale din localitate.

În ultimii ani, primarul din Hoceni a investit în asfaltarea drumurilor, apă, canalizare și unități de învățământ, precum și în activități de depozitare selectivă a gunoiului. Convins că dezvoltarea și modernizarea comunei va ajuta la întoarcerea locuitorilor tineri plecați la muncă peste hotare din cauza sărăciei, Vasile Țabără a declarat: „Doar așa, îmbunătățind condițiile de viață pentru locuitori, îi putem întoarce acasă pe fiii satului, inclusiv pe cei din diaspora.”

„Rolul unui primar este de a administra astfel încât să îmbunătățească condițiile de viață pentru locuitori. Mai întâi, trebuie făcută o infrastructură foarte bună, cu apă, canalizare, străzi și unități de învățământ foarte bine întreținute. Trebuie să oferim motive serioase să putem întoarce fiii satului în comunitățile locale, fie să construiască, fie să reabiliteze casele bătrânești în care să poată locui pe timp de vacanță. Nu putem să avem pretenții să revină dacă nu le asigurăm condițiile minime de confort. Și la fel de important, este continuarea dezvoltării activităților cultural-tradiționale, cum ar fi înființarea unei fanfare, pentru care Hoceni a fost recunoscută”, spune primarul Vasile Țabără.

Articolul despre vasta activitate de modernizare a comunei pe care o administrează Vasile Țabără și despre realizările sale de până acum, îl puteți citi aici.

Primarul comunei Hoceni din Județul Vaslui, Vasile Țabără. Foto: Libertatea
Comuna Hoceni, județul Vaslui. Foto: Libertatea
@rotalianul