Cum este numit Dragnea în presa italiană: „Il padrino” (Nașul), termen folosit pentru a desemna un șef mafiot

Și cotidianul La Repubblica din Italia scrie despre problemele prezente în politica românească din aceste zile: „Haos în instituțiile românești! Președintele Iohannis împotriva premierului Dăncilă iar acum primarul capitalei, Gabriela Firea, împotriva lui Liviu Dragnea („Il Padrino”), omul puternic care susține Guvernul!”, titrează cotidianul citat și care este unul dintre cele mai citite în peninsulă.

„În România sunt toți contra toți, lupta se dă între majoritatea socialistă coruptă și instituția prezidențială, între socialiștii corupți și societatea civilă românească. Situația este tot mai tensionată în România, cel mai important stat din Balcani, membru UE și NATO, o țară cu o economie în creștere și cu o importantă prezență a italienilor în multe sectoare. După recentele atacuri ale jandarmeriei împotriva manifestanților pașnici, situația politică degenerează.”, scrie presa italiană.

Cititorilor italieni le sunt prezentate și atacurile primarului Bucureștiului, Gabriela Firea, față de liderul PSD, Liviu Dragnea, care este numit „Il Padrino”:

«Primarul capitalei București, Gabriela Firea, vicepreședinte al Partidului Socialist Democrat, a lansat un atac dur împotriva liderului socialist și celui mai puternic om al țării, Liviu Dragnea, condamnat pentru fraudă electorală și acuzat de corupție. Este pentru prima dată când un atac de acest fel vine împotriva lui „Il Padrino” Dragnea, de la cel mai înalt nivel al partidului!”

Gabriela Firea a intrat în război cu ministrul de Interne Carmen Dan și cu șeful PSD, Liviu Dragnea

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat sâmbătă, 1 septembrie, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, ca urmare a evenimentelor care au avut loc pe 10 august la Bucureşti. Potrivit Gabrielei Firea, evenimentele din 10 august au transmis o percepţie negativă pe plan extern despre România, considerând că responsabil pentru situaţia creată este ministrul Carmen Dan.

Mai nou, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, marţi seară, că o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD ar fi benefică şi pentru partid, şi pentru ţară, dacă acesta nu îşi schimbă modul de lucru şi „nu renunţă la a se mai consulta doar cu două-trei persoane”.

„Situația este tot mai dificilă în societatea românească”, susține cotidianul italian La Repubblica, „un fost ministru de finanțe (Darius Vâlcov – n.r.) l-a insultat pe președintele statului, Klaus Iohannis, care este pro-european, pictândul cu mustața lui Hitler. Iohannis este principalul adversar al lui Dragnea și sprijină în mod deschis protestele societății civile.

Iohannis, comparat cu Hitler de Darius Vâlcov. Foto: The Epoch Times