Cum își petrec românii din Italia timpul liber? (P)

Cum sunt italienii și ce așteptări au de la viață?

Italienii spun că sunt o națiune de poeți, sfinți și marinari. Există ceva în asta, deși sunt mai mult gurmanzi, pasionați de petrecere a timpului liber, de muzica italiană auzită într-o boxă portabilă și de călătorii. Dar de ce un italian, care trăiește într-o țară în care întâlnește la fiecare pas situri protejate de UNESCO, ar trebui să fie turist? Ei bine, uneori se întâmplă. Călătoresc prin țara lor, pe care nu o cunosc prea bine, fiecare regiune fiind complet diferită de cealaltă. De aceea, chiar și italienii înșiși caută acest suflet original al zonelor mici individuale care alcătuiesc o țară mare – Italia.

Ce pot face românii în timpul liber?

Întâlnirile sociale sunt un punct obligatoriu al zilei și nu este vorba doar despre dorința de a pleca din casă, ci despre încercarea de a descoperi locuri noi, arome noi sau de a asculta melodii la modă într-o boxă portabilă în unul dintre parcurile și piețele nemaipomenite.

Oamenilor le place să își petreacă serile în barurile și restaurantele, care se întrec în idei pentru aperitiv și ispitesc trecătorii cu mirosuri frumoase. Merită, de asemenea, degustate preparate specifice ale fiecărei zone, în numeroasele trattorie. Sau, în Napoli, nu se poate să nu încerci cel mai faimos fel de mâncare din lume – pizza. Pentru unele dintre cele mai renumite pizzerii de aici, trebuie rezervată o masă chiar și cu săptămâni sau luni înainte.

Se spune că toate drumurile duc la Roma, iar dacă te afli în Piața Sf. Petru sau la Colosseum, vei înțelege. Românii aflați în vacanță aici preferă să stea la coadă la Muzeele Vaticanului sau să exploreze Forumul Roman în soarele arzător. Totuși, cei care locuiesc acolo, vor să descopere secrete ale acestui Oraș Etern, și încearcă să se piardă pe străduțele vechi ale orașului.

Dar acestea nu sunt toate modurile în care oamenii aleg să își petreacă timpul liber. Nu trebuie uitat de degustarea celui mai bun tiramisu, de savurarea unei cafele italiene adevărate sau de a învăța versurile unui cântec italian ce se aude dintr-o boxă portabilă și care apoi va răsuna în minte o perioadă mare de timp.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI