Cuplu arestat în Franța, a scris „Muie PSD” cu vopsea pe zidul unui tribunal

Un bărbat de 43 de ani și o femeie de 32 de ani au fost arestați în Franța, în cursul zilei de sâmbătă, 20 august 2022, după ce au fost surprinși scriind fraze injurioase cu un spray cu vopsea pe zidul unui tribunal din Valence, prefectura departamentului Drôme din regiunea Ron-Alpi.

Potrivit publicației franceze France Bleu, cei doi au scris pe zid mai întâi „Franța este o țară mafioasă”, apoi au adăugat și „Muie PSD”, binecunoscuta și mult folosită înjurătură românească pe care mulți români o transmit Partidului Social Democrat de câțiva ani încoace.

Imediat după ce au terminat „opera de artă”, cuplul și-a făcut și un selfie cu cele două inscripții de pe zidul tribunalului.

Camerele de supraveghere video din afara tribunalului au înregistrat evenimentul însă, care s-a petrecut în jurul orei 16:00, iar cei doi vandali au fost depistați și identificați în scurt timp de forțele de ordine.

Cu toate acestea, autoritățile locale nu au făcut publice identitățile lor și nici nu au specificat încă naționalitatea acestora.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI