Cuplu italian la un pas de moarte din cauza alunecărilor de teren: „Ne-au salvat pisoii noștri”

„Soția mea s-a ridicat din pat fiindcă Simba și Mosè, pisoii noștri, făceau zgomot și ne-au trezit. Când a mers să controleze, a observat se jucau cu moloz. Tocmai căzuse din tavan. Datorită lor suntem în viață.”

Este mărturia unui bărbat italian, Claudio Piana, care împreună cu soția sa, Sabina Pellegrini, au fost la un pas de moarte în noaptea de luni spre marți, 22 octombrie 2019, când casa lor s-a dărâmat în urma unei alunecări de teren ce a avut loc în localitatea italiană Campo Ligure de lângă Genova. Cei doi au reușit să fugă din locuință în ultimul moment, în timp ce pereții se crăpau din cauza pământului care fugea de sub casă, scrie Il Secolo XIX.

Sabrina și Claudio. Foto: Daily Mail

Claudio și Sabina s-au baricadat apoi în mașină, unde au rămas blocați ceva timp din cauza străzii blocate și a noroiului în care se adâncea autoturismul. După câteva zeci de minute, cei doi au fost scoși de pompieri din mijlocul nenorocirii și puși în siguranță, alături de motanii Simba și Mosè.

„În cele din urmă fratele meu m-a sunat și mi-a spus: «Claudio, casa voastră s-a dărâmat», a mai spus bărbatul italian. Și odată cu acea casă s-au dărâmat și visele pe care cei doi le aveau și care au fost distruse de furtuna care a lovit provincia Genova în noapte de luni spre marți.

„Acum trebuie să mergem la Genova, să ne cumpărăm câteva haine. Nu avem nimic, a rămas totul în acea casă și pompierii au spus că n-o să putem să ne mai întoarcem, e prea periculos. Măcar Simba și Mosè sunt teferi”, a mai spus Claudio.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Rossiglione și Campo Ligure sunt 65 de persoane sinistrate din cauza furtunilor și aproximativ douăzeci sunt cele care pot ajunge la casele lor doar pe jos. Claudio și Sabrina au găsit ospitalitate miercuri la un prieten care le-a pus la dispoziție în mod temporar apartamentul lui.