Cutremur Albania: pompierii italieni au recuperat corpurile îmbrățișate ale unei mame cu cei trei copii ai săi

Numărul victimelor puternicului cutremur care a lovit Albania marți se ridică la 49. Familii întregi și-au pierdut viața, iar peste 2.000 de persoane au fost rănite. Pompierii italieni, angajați în operațiunile de salvare, au extras de sub dărâmături trupurile îmbrățișate ale unei mame cu cei trei copii ai săi. Casa acestora se afla în localitatea Durres și s-a prăbușit în totalitate.

Mama se numea Marjeta și era soția lui Berti Lala, care a supraviețuit cutremurului. Împreună cu ea au murit cei trei fii ai săi: doi gemeni în vârstă de 1 an și jumătate și un alt băiețel de 7 ani. Trupurile fără viață au fost găsite îmbrățișate în locul unde se afla patul din dormitorul locuinței, scrie Corriere della Sera.

Cutremur Albania

Seismul de marți, 26 noiembrie, a avut magnitudinea 6,4 şi s-a produs aproape de suprafață, chiar la nord de Durres, port la Marea Adriatică. Zonele cele mai afectate au fost orașele Durres si Thumane.

De atunci, peste 500 de replici au avut loc. În cursul nopții trecute un nou „puternic șoc cu magnitudinea 4,8” a fost înregistrat la câțiva kilometri nord de Durres, conform raportului Ministerului Apărării albanez.

România a trimis în Albania o echipă de salvatori formată din 52 de pompieri, însoţiţi de câini, pregătiţi pentru salvarea victimelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20