Cutremur cu magnitudinea de 5,5 în Grecia. Resimțit și în Italia

Un seism puternic s-a înregistrat, miercuri dimineața, în Grecia. Cutremurul s-a simțit și în regiunea italiană Puglia. Deocamdată nu se cunosc dacă sunt victime sau pagube materiale, informează Corriere della Sera.

Potrivit datelor Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia (Ingv) și serviciului american de monitorizare geologică Usgs, cutremurul a avut un epicentru la o adâncime de 20 km și un epicentru în mare la 15 km de satul Pyrgos.

În ziua de 29 decembrie 2021, la ora 06:08 (ora locală a Italiei), s-a produs în insula Creta din Grecia un cutremur puternic cu magnitudinea de 5.5, la adâncimea de 20 de km, anunță INGV.

Akis Tselentis, directorul Institutului Geodinamic din Grecia, a declarat că seismul a avut loc în mare. Dacă ar fi fost înregistrat pe uscat ar fi produs pagube considerabile..

Pe rețelele de socializare utilizatorii au anunțat: „Seismul s-a simțit și în Puglia!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„De fapt, s-a simțit chiar și la Vibo Valentia Marina (Calabria, n.r.)”, a mai adăugat o persoană.

Sub teritoriul actual al Greciei, începând de la Insula Creta până în nordul țării se manifestă din punct de vedere tectonic subducția Plăcilor Africană, Arabă și EuroAsiatică. Se dezvoltă astfel multiple hipocentre seismice la adâncimi variind între 20 km și 120 km.