Cutremur de 3,5 grade în Italia. Resimțit puternic în zona epicentrului

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi, 25 august 2022, în provincia italiană Pordenone din regiunea Friuli Venezia Giulia.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), seismul s-a produs la ora 02:34:36 (ora Italiei) și a avut epicentrul la 3 kilometri spre Nord de localitatea Frisanco, la o adâncime de 9 kilometri.

Conform informațiilor relatate de ziarul local Trentino, nu au fost înregistrate daune materiale sau victime. Multe persoane, în schimb, au ieșit în stradă de frica unei replici, care nu a venit nici până la această oră, din fericire.

Primarul din Frisanco a confirmat pentru presă că nu a primit semnalări cu privire la daune sau persoane rănite.

Unii dintre localnici își amintesc cu teamă încă de un puternic cutremur petrecut în aceeași regiune, în anul 1976, și spun că de mult timp nu au mai avut parte de un seism cu această intensitate precum cel din noaptea trecută.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cutremurul din 6 mai 1976 a fost clasificat ca fiind al cincilea cel mai puternic din Italia, din anii 1900, și a dus la moartea a 900 de persoane.

@rotalianul