Cutremur de 4,1 grade în Italia. „Am auzit un zgomot îngrozitor și am fost foarte speriați”

Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia a anunțat că un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade (MW) s-a produs la ora 22:19 de miercuri, 27 martie 2024, în regiunea Friuli Venezia Giulia, având epicentrul la o adâncime de 10 kilometri, în apropierea localităților Socchieve (provincia Udine) și Tramonti di Sopra (provincia Pordenone).

Seismul a fost urmat de cel puțin șase replici, cea mai puternică atingând o magnitudine de 2,3 la ora 22:45.

Fenomenul seismic a fost resimțit în întreaga regiune, de la Pordenone la Udine și Trieste, și chiar și în zonele învecinate din Veneto, Trentino Alto Adige, Austria și Slovenia.

Serviciile de urgență au primit numeroase apeluri de la cetățeni îngrijorați. Protecția Civilă a declarat că, în ciuda intensității seismului resimțite de populație, nu au fost raportate daune materiale sau victime.

Coriglio Zannier, primarul comunei Socchieve, a declarat că „am auzit un zgomot îngrozitor și am fost foarte speriați”, apoi a precizat că „lumina s-a întrerupt pentru câteva minute”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a relatat că principalele daune constau în căderea unor țigle de pe case, dar a subliniat că situația revine treptat la normal.

Aceste declarații au fost oferite în cadrul unui interviu pentru Rainews24, reflectând rapiditatea răspunsului autorităților locale și eforturile de a asigura revenirea la cotidian a comunității afectate de cutremur.

Distribuie acest articol