Cutremur de 4,2 grade în Italia. Primar: „Am simțit un șoc ușor, apoi am primit un apel de la Protecția Civilă”

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade a avut loc în această dimineață de duminică, 21 august 2022, în provincia Palermo din regiunea italiană Sicilia, informează Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia. Din fericire, nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs la ora 06:52, la o adâncime de 4 kilometri. Epicentrul seismului a fost înregistrat la 1 kilometru distanță spre Est de localitatea Giuliana din provincia Palermo.

Cutremurul a fost resimțit însă de locuitorii din mai multe provincii siciliene, printre care și Agrigento, Trapani și Caltanissetta.

„Am simțit un șoc ușor, apoi am primit un apel de la Protecția Civilă, având în vedere că epicentrul este la un kilometru de aici, și am făcut un tur prin sat pentru a verifica dacă există consecințe. Dar e totul liniștit. Nu s-au înregistrat victime sau daune materiale și monitorizăm evenimentele concomitent cu Protecția Civilă”, a declarat primarul din Giuliana, Francesco Scarpinato, citat de Gazzetta del Sud.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform datelor publicate de INGV, un alt cutremur s-a produs în aceeași zonă, dar de această dată în mare și cu o magnitudine de 3,2 grade, la ora 06:14 din aceeași dimineață, deci cu 38 de minute înainte de cel de 4,2 grade.