Cutremur de 4,6 grade în Italia. „Au căzut câteva balcoane, lumea a ieșit în stradă”

ACTUALIZARE 23.12.2020: INGV a revizuit datele seismice și a stabilit magnitudinea cutremurului la 4,4 grade. Inițial, această valoare a fost stabilită la 4,6 grade pe scara Richter. Primarul din Ragusa, Giuseppe Cassi, a anunțat în cursul dimineții că o clădire cu 8 etaje a suferit avarii ușoare, dar nu rezultă alte daune materiale, nici în orașul său, și nici în alte localități.

„A fost frică mare, dar momentan nu au fost raportate daune, nici răniți. Eu nu am simțit cutremurul fiindcă eram în mașină, cum sunt și acum, fiindcă facem verificări împreună cu Protecția Civilă, dar se pare că nu sunt pagube. Avem un grup de chat cu primarii din zonă și niciunul nu a semnalat victime sau pagube, din fericire”, a declarat Cassi citat de Ragusa News.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter a avut loc în Italia în această seară de marți, 22 decembrie 2020, epicentrul acestuia fiind localizat în provincia Ragusa. Până la această oră nu au fost raportate victime, ci doar unele daune materiale.

Potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia, seismul s-a produs la ora locală 21:27:23, la o adâncime de 30 de kilometri. Epicentrul cutremurului, mai precizează sursa citată, a fost identificat la 36.92 grade latitudine și 14,37 grade longitudine, în zona Costa Ragusana din Ragusa (Sicilia).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Până în prezent nu rezultă să se fi produs daune persoanelor ca urmare a cutremurului înregistrat în această seară la Ragusa. Foarte multă frică, mai ales în Vittoria și Acate. Președintele Regiunii, Nello Musumeci, este în contact cu prefectul din Ragusa, Filippina Cocuzza și cu șeful Departamentului Regional de Protecție Civilă, Salvo Cocina, pentru o actualizare constantă a identificării eventualelor consecințe”, informează Regiunea Sicilia pe Facebook.

„Aici, la Vittoria, a fost îngrozitor. Nu am mai simțit niciodată un cutremur așa. Mama mea  îl compară cu cel din 1990. Sper să nu primim vești rele de niciunde și să nu mai fie alte replici”, a comentat la postarea Regiunii Valentina, o localnică.

Potrivit celor relatate de Cornelia, o româncă rezidentă în Santa Croce Camerina, în zonă au fost înregistrate unele daune materiale.

„La Vittoria au căzut câteva balcoane. În Santa Croce lumea a ieșit afară, în stradă”, transmite conaționala noastră.

Cutremurul a fost resimțit, de asemenea, în toată regiunea, provocând îngrijorare localnicilor care au simțit pământul tremurând timp de circa zece secunde.

„Doamne ai milă de noi, m-am speriat de moarte”, a scris pe Facebook Maria, o româncă rezidentă în zonă.

„Da, s-a simțit și la Randelo”, a confirmat o altă româncă, Mariana.

„…și la Palermo. Asta ne mai lipsea! Doamne, nu ne abandona!”, a adăugat și Laura.

Conform datelor publicate de INGV, cele mai apropiate localități, pe o rază de 20 de kilometri distanță de epicentru, sunt după cum urmează:

  • Vittoria
  • Acate
  • Santa Croce Camerina
  • Gela