Cutremur în centrul Italiei de 4,2 grade în prima zi a anului

Centrul Italiei se cutremură din nou încă din prima zi a anului, de această dată în provincia L’Aquila, unde în această seară de 1 ianuarie 2019, la ora 19:37, a fost înregistrat un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter.

Potrivit INGV (Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia) citat de ziarul La Repubblica, cutremurul a avut epicentrul în localitatea Collelongo din provincia menționată mai sus, la 54 de kilometri distanță de L’Aquila, iar undele seismice au fost înregistrate la o adâncime de 17 kilometri.

Până la această oră nu au fost transmise cereri de ajutor către autorități, deci nu au fost semnalate victime sau persoane rănite. Cutremurul a fost simțit și la Roma, așa cum au confirmat chiar pompierii pe rețeaua de socializare Twitter, dar s-a simțit și la Avezzano sau Ciociaria, unde oamenii au ieșit în stradă de frică, în ciuda frigului intens din aceste zile.

La ora 19:53 a fost înregistrată și o replică, dar de o intensitate mult mai mică din fericire, de numai 0,9 grade pe scara Richter.