Cutremur în Italia cu magnitudinea 4.0 la primele ore ale dimineții

O serie de cutremure au fost înregistrate duminică, 28 mai, de către Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie în zona Milo, un orășel situat în provincia Catania, la poalele estice ale vulcanului Etna din regiunea Sicilia. Cel mai puternic a avut loc la ora 6.44, cu o magnitudine de 4.0, inițial evaluată între 3.7 și 4.2.

Celelalte cutremure au avut o magnitudine cuprinsă între 2.2 și 2.8.

Cutremurul a fost simțite de populație în comunele Sant’Alfio, Zafferana Etnea, Santa Venerina, până la Giarre și Riposto, localități mai apropiate de mare.

Seismul de 4.0, al cărui epicentru a fost localizat în Milo, a zguduit regiunea la primele ore ale dimineții, trezind mulți locuitori din somn, relatează La Repubblica.

terremoto1685251805-909-37.742-15.047

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda intensității destul de mari, niciunul dintre aceste cutremure nu a cauzat daune materiale sau pierderi de vieți, potrivit rapoartelor inițiale.

Italia este o țară cu o activitate seismică semnificativă, în special în regiunile sudice și centrale. În Sicilia, și mai ales în zona Catania, activitatea seismică este adesea asociată cu activitatea vulcanică a Muntelui Etna, unul dintre cei mai activi vulcani de pe glob.

Deși cutremurele nu pot fi prezise cu precizie, oamenii sunt încurajați să fie conștienți de riscul seismic și să fie pregătiți cu un plan de urgență în caz de cutremur. În acest sens, autoritățile italiene continuă să monitorizeze activitatea seismică în regiune și să furnizeze actualizări.