Cutremur în Italia cu magnitudinea de 3,7. Precedat de un vuiet

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 a fost înregistrat marți, 3 mai, în zona Florenței, la ora 17:50. Seismul a fost resimțit de populație până la Siena, Pistoia și Prato.

Conform INGV, epicentrul a fost la Impruneta, lângă Florența, la o adâncime de 10 kilometri.

Cutremurul, care a fost precedat de un vuiet, a fost resimțit de populație, după cum au confirmat numeroși utilizatori de pe rețelele de socializare, în special în Ponte a Greve, Scandicci, Careggi, Coverciano, Sesto Fiorentino și în zona Prato, Pistoia și Siena.

„L-am simțit la Siena, scaunele și canapeaua s-au mișcat pentru câteva secunde”, „La Florența s-a simțit tare, dar a fost scurt. O lovitură și apoi ne-a scuturat puțin”, acestea sunt câteva dintre mesajele apărute pe Twitter.

„Până la acest moment nu au fost semnalate daune materiale sau victime. Monumentele și muzeele din Florența nu au suferit daune din cauza cutremurului. Din câte am aflat, Galeriile Uffizi, Galeria Accademia și Bargello nu au fost evacuate după cutremur. După o verificare inițială, nu ar exista nicio deteriorare a cupolei Catedralei și mâine vor fi efectuate verificări mai detaliate”, a scris primarul Florenței Dario Nardella pe Twitter.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cutremurul de la ora 17:50 a fost precedat de altele, minore, de magnitudine 1,8 la ora 17.41 și de 1,1 la ora 17.48.