Cutremur în Italia cu magnitudinea de 4,0 grade. Resimțit în mai multe regiuni din Peninsulă

ACTUALIZARE 10 FEBRUARIE 2022: Potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia, în cursul serii de ieri s-au produs și unele replici ale cutremurului de la ora 19:55. Mai exact, prima replică s-a produs la ora 21:00, cu o magnitudine de 4,3 grade, fiind urmată apoi de alte șase replici, de-a lungul nopții trecute, cu magnitudinea între 2,0 grade și 2,7 grade. Epicentrul acestora a fost tot în aceeași zonă, între localitățile Bagnolo in Piano și Correggio, din provincia Reggio Emilia (Emilia-Romagna).

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Seismul s-a produs la ora 19:55 din această seară de miercuri, 9 februarie 2022, conform primelor date publicate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia.

Primele estimări ale specialiștilor arată că magnitudinea cutremurului este de 4,0 grade, în timp ce epicentrul se află la 4 kilometri spre Est de localitatea Bagnolo in Piano din provincia Reggio Emilia, regiunea Emilia-Romagna.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Până la această oră nu au fost raportate victime sau pagube, dar utilizatorii de pe rețeaua de socializare Twitter transmit că seismul a fost simțit în mai multe orașe din Italia, chiar și în alte regiuni.

Rosy Nardone: Foarte puternic, la Reggio Emilia. M-a luat prin surprindere fiindcă lustra nu s-a clătinat.”

Ivana Festa: „L-am simțit bine și rapid la Verona, la etajul patru.”

Salvatore Stanizzi: „De 20 de minute stau sub masă.”

Alți utilizatori spun că au simțit cutremurul și la Modena, Mantova, dar și la Milano, Bergamo sau alte localități din Nordul Peninsulei.

Distribuie acest articol