Cutremur în Italia cu magnitudinea de 4,2 în toiul nopții. Nu sunt înregistrate victime sau daune materiale

Orașul italian Napoli a fost zguduit de un cutremur puternic în cursul nopții trecute, la ora 3:35, fiind cel mai puternic seism înregistrat în această zonă în ultimii 39 de ani.

Conform site-ului INGV (Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia), epicentrul s-a situat în zona Campi Flegrei, la 9 kilometri spre Vest de Napoli, și a avut o magnitudine de 4.2, cu o adâncime de 3 kilometri.

Protecția Civilă din Italia a informat pe rețelele de socializare că, în urma primelor verificări, nu au fost semnalate victime sau daune.

Șocul seismic din această noapte este cel mai puternic dintr-un val de cutremure care afectează zona de ieri, cu zeci de replici înregistrate în ultimele 24 de ore.

Locuitorii din Napoli au fost treziți în miez de noapte de cutremur, mulți dintre ei exprimându-și temerile și neliniștea pe rețelele sociale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De la cartierele occidentale ale orașului, mai aproape de Campi Flegrei, până la zonele mai înalte, seismul a fost resimțit puternic, determinând oamenii să iasă din case.

Primarul din localitatea Pozzuoli, aflată la numai 6 kilometri de epicentrul cutremurului, a transmis pe rețelele sociale:

„Suntem trezi toți. Sunt în contact constant cu Protecția Civilă și INGV. Cutremurul a fost puternic și am dispus verificări la clădirile școlare pentru a descoperi eventuale daune.

Astfel, ne pregătim să emitem o ordonanță pentru suspendarea activității didactice, ne va lua câteva ore pentru verificări.”

Primarul din localitatea Bacoli, la 7 kilometri de epicentru, a transmis și el un mesaj pe rețelele sociale, încurajându-i pe cetățeni să rămână calmi și să consulte Planul de Protecție Civilă și de Urgență din postarea sa.

Replicile din provincia Napoli sunt acum zilnice și pot continua pentru luni de zile, dacă nu chiar ani, spun experții.

Până în prezent, s-au înregistrat și până la 1.200 de cutremure într-o lună, majoritatea cu o magnitudine mică însă.

Această serie de replici este însoțită de ridicarea solului, cu o medie de 15 milimetri pe lună, provocată de fenomenul bradiseismic.

Este vorba despre ridicarea treptată sau coborârea unei părți a suprafeței Pământului cauzată de umplerea sau golirea unei camere de magmă subterană sau de activitate hidrotermală, în special în calderele vulcanice .

Distribuie acest articol