Cutremur în Italia de 3,5 grade. Resimțit de populație: „De o săptămână sunt tremurături în fiecare zi”

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 s-a produs în noaptea de joi spre vineri, 25 noiembrie, în provincia Arezzo (Toscana). Seismul, a avut loc la ora 02:15 și a fost resimțit de populație în toată provincia Florența.

Potrivit rapoartelor Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), epicentrul s-a produs în zona Talla, la o adâncime de 10 km. „Au fost activate imediat procedurile și verificările sistemului regional de Protecție civilă. Nu au fost semnalate pagube”, a transmis pe Facebook Eugenio Giani, președintele regiunii Toscana.

Un prim șoc de 2,1 grade fusese înregistrat cu puțin înainte de ora 23:00, cu același epicentru.

În localitatea Talla, care se află la aproximativ 25 de km de orașul Arezzo, șocul seismic de după miezul nopții s-a simțit clar de populație, dar au fost și persoane din zona de est a provinciei Florența care au transmis că au simțit cutremurul.

Semnalări ale oamenilor au fost primite de la Pratovecchio, de la Poppi, precum și de la Laterina și Castiglion Fibocchi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Au fost mici tremurături în fiecare zi, timp de o săptămână. În noaptea asta, în schimb, a fost ceva mai puternic, s-a simțit bine în toată valea, am crezut că a fost mai puternic, dar în schimb a fost doar de 3,5 din fericire”, a scris o persoană pe pagina „Terremoti e Meteo in tempo reale”.

Centrul Italiei în ultimele săptămâni a fost afectat în mod repetat de cutremure. În special zona Marche, unde au existat mai multe replici. Seria de cutremure a început pe 9 noiembrie trecut și a continuat cel puțin până joi, 24 noiembrie, cu cinci cutremure mari, produse în largul coastei regiunii Marche și în special în zona Pesaro.