Cutremur în Italia de 3,5 grade resimțit de populație. Școli și universități închise

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 a avut loc în Toscana, la Siena, miercuri seara, la ora 21:15. Seismul a fost resimțit de populație și mulți oameni au ieșit panicați în stradă. Au urmat mai multe replici. Joi, 9 februarie școlile și universitățile rămân închise, informează La Repubblica.

Cutremurul de 3,5 grade, cu epicentrul la 1 km de Siena, s-a produs la 8 km adâncime și a fost urmat de alte patru, de la 22:11 până la ora 22:39, cel mai puternic cu magnitudinea de 2,6. INGV informează că replicile continuă și astăzi.

Administrația locală a decis ca grădinițele, școlile și universitățile să rămână închise.

Nu s-au înregistrat daune materiale, dar specialiștii spun că vor efectua verificări pentru a constata eventuale probleme la clădirile care prezintă risc.

„A fost înregistrată o alunecare de teren foarte mică în Strada delle Grotte, fără probleme critice. Drumul este închis pentru a evita orice probleme, în prezența poliției municipale”, a transmis într-un comunicat primăria din localitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Personalul specializat și cu mine suntem pe teren pentru a monitoriza situația. Momentan se confirmă că nu există pagube”, se arată pe profilul de Facebook al edilului, Luigi De Mossi.

Mulți locuitori, însă, continuă să rămână în afara caselor lor.

Distribuie acest articol