Cutremur în Italia de 3,5 grade resimțit de populație. Școli și universități închise

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 a avut loc în Toscana, la Siena, miercuri seara, la ora 21:15. Seismul a fost resimțit de populație și mulți oameni au ieșit panicați în stradă. Au urmat mai multe replici. Joi, 9 februarie școlile și universitățile rămân închise, informează La Repubblica.

Cutremurul de 3,5 grade, cu epicentrul la 1 km de Siena, s-a produs la 8 km adâncime și a fost urmat de alte patru, de la 22:11 până la ora 22:39, cel mai puternic cu magnitudinea de 2,6. INGV informează că replicile continuă și astăzi.

Administrația locală a decis ca grădinițele, școlile și universitățile să rămână închise.

Nu s-au înregistrat daune materiale, dar specialiștii spun că vor efectua verificări pentru a constata eventuale probleme la clădirile care prezintă risc.

„A fost înregistrată o alunecare de teren foarte mică în Strada delle Grotte, fără probleme critice. Drumul este închis pentru a evita orice probleme, în prezența poliției municipale”, a transmis într-un comunicat primăria din localitate.

„Personalul specializat și cu mine suntem pe teren pentru a monitoriza situația. Momentan se confirmă că nu există pagube”, se arată pe profilul de Facebook al edilului, Luigi De Mossi.

Mulți locuitori, însă, continuă să rămână în afara caselor lor.